Bøger / skønlitteratur / roman

Heste på marken : roman i ti dele


Beskrivelse


10 kapitler om unge og gamle der alle er faret vild i forhold til identitet og krop eller kropsidealer. Kapitlerne er afrundede fortællinger, men de hænger også sammen via hovedpersonernes indbyrdes relationer og det fælles tema.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 30. mar. 2015

10 fortællinger om unge og ældre, der er faret vild i forhold til identitet og krop eller seksualitet. Til primært unge læsere af ny dansk litteratur.

Mikkel bliver taklet i en fodboldkamp og må have lappet benet sammen. Det er startskuddet til en roman i 10 dele om ubalancer i forhold til krop eller seksualitet, og hvor personer i hans familie og vennekreds optræder i hinandens fortællinger. I en af fortællingerne forelsker Mikkels mor sig i voldtægtsmanden. Mikkels far har forfatterdrømme og udlever et forhold til fækalier, der bringer ham bag tremmer. Mikkels bedstefar synes, han har oplevet det hele før og undrer sig over, hvorfor alle opfører sig som heste på marken. Johnny Harboe (f. 1977) er mag.art. i litteraturvidenskab, og dette er hans 6. roman.

Novelle-roman-konstellation i 10 velskrevne kapitler, som er afrundede fortællinger, der hænger overbevisende sammen via hovedpersonernes indbyrdes relationer og det fælles tema - et forskruet forhold til krop og seksualitet. Harboe er en glimrende fortæller med noget på hjerte og en mester i symbolladet sprog, der som billeder glider ind i bevidstheden. Her optræder hverdagens eksistenser i situationer og handlinger, som langt fra er normale, og i flere tilfælde på overdrevet.

Niviaq Korneliussen er en ung grønlandsk forfatter, som har skrevet råt og sanseligt om krop og seksualitet. Jan Sonnergaard skriver også om hverdagens eksistenser og det moderne menneskes identitets-kvababbelser.