Bøger / faglitteratur til børn


Beskrivelse


Heste ; Instinkter ; Ridning ; Spring ; Pleje ; Foder ; Prrr ; Dyrskue ; Jysk hest ; Fjordhest ; Shetlænder ; Turnering Målgruppe: for 9-10 år ; let at læse Hertil findes opgaver på forlagets hjemmeside Lix: 19.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2012

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 27. feb. 2012

Med et lixtal på godt 19 henvender bogen sig til de mere sikre begynderlæsere på 9-10 år. Bogen kan anvendes til faglig læsning eller til lystlæsning.

På de forholdsvis få sider når bogen at beskrive grundelementerne i det at "gå til ridning". Der er altså lidt om hesten generelt og de to kendteste discipliner for børn, ridning og spring. Der er også afsnit om pleje, fodring og det at bevæge sig udenfor rideskolen til hest. Dyrskuet beskrives også, og billeder derfra bruges til at beskrive nogle af de vigtigste hesteracer i Danmark. Afslutningsvis lidt om en af de nyere discipliner, men med middelalderlige rødder: ridderturneringer. Teksten er letlæst, sat i små afsnit, suppleret med få bokse og mange fine billeder, som den interesserede læser kan identificere sig med. Opgaver kan hentes på nettet.

Bogen indgår i en serie bøger for let øvede læsere. Der er adskillige bøger om heste for målgruppen, også lette fagbøger. Den foreliggende udmærker sig ved, at alle fotos er danske, så alle hesteinteresserede kan nikke genkendende til motiverne.

En fin bog til alle hesteinteresserede, der er nået forbi begynderlæsestadiet.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 10. maj 2012

af

af

Tove Staugaard

d. 10. maj 2012