Bøger / faglitteratur / vejledninger

Hestemassage : en praktisk guide til brug af massage og udstrækning til afspænding af din egen hest


Beskrivelse


Praktiske anvisninger i hvordan man fjerner muskelspændinger på sin hest og øger dens trivsel og velvære. Om teori, massage, massagegreb og udstrækning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 9. maj 2014

Målgruppen er både begyndere som mere erfarne i omgangen med de firbenede charmetrolde.

Herlig praktisk og inspirerende bog om hestemassage, hvor alle kan være med. Først en nyttig og nødvendig gennemillustreret gennemgang af hestens skelet og muskelgrupper. Her kan man bl.a. læse, at hestens kranie som er meget mere solidt end det skrøbelige menneskehoved består af hele 34 knogler. Du kan også lære, at det meste af hestens imponerende muskelstyrke bunder i en dyb muskulatur som man ikke kan nå med massage. Det er altså kun de mere overfladiske muskler vi som mennesker kan massere på hesten. Og at det bl.a. er den store tyggemuskel "Masseter", området med "Rectus Capitis Lateralis" lige bag ørerne, og "Gluteus Maximus", ballemuskulaturen, der er hestens "motor", som strækker hoften og giver bagbenet fremdrift. Alle de steder vil jeg godt som hesteejer skrive under på frembringer det velkendte, let fjogede, men elskelige og lyksalige ansigtsudtryk hos hesten. En let tilgængelig tekst parret med mange gode illustrationer gør denne til den bedste hestemassage-bog jeg endnu har set.

Andre bøger om hestemassage er bl.a. Praktisk hestemassage : teknikker til at udstrække og løsne muskulaturen af Renate Ettl og Afspænding for din hest : trykpunktmassage og kontakttræning. Alle supplerer hinanden på hylden, men er der kun plads til én bog vil jeg vælge nærværende nye.

Herlig hestemassage man får lyst til at afprøve. Læsere på alle biblioteker.


HesteMagasinet

2014, nr. 8

af

af

Helle Møller Riis

2014, nr. 8