Bøger / faglitteratur

Hesten : passion, skønhed, pragt, styrke


Beskrivelse


Gennem mere end hundrede fotos og ledsagende tekst beskrives hestens karaktertræk og de særlige egenskaber, der kendetegner de forskellige racer, samt det specielle bånd som hesten har til mennesket.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. sep. 2015

En uimodståelig godbid for hestefolket, hvor de mange flotte fotos fint ledsager den kulturhistoriske viden om heste så enhver må vrinske fornøjet.

Elaine Walker har skrevet en kulturhistorisk bog om heste i 6 afsnit. Først fortæller hun om hestens fortid som vildhest, hvor det at løbe og agere i flok er omdrejningspunkt for hesten. Det næste afsnit fortæller under overskriften "Den åndelige hest" om hestens rolle i myter, sang og folklore. Her skriver Elaine Walker bl.a.: "Hestens ånd, dens essentielle natur, er i stand til at bevæge os, også selvom vi ikke helt forstår hvorfor". Næste overskrift er "Den fysiske hest", hvor hestens store styrke og utrolige skønhed er i fokus. Hestens farver og aftegninger er emne for et afsnit, ligesom bogen fortæller om "vækst og udvikling" hos unge heste. I sidste afsnit skriver Elaine Walker bl.a. dette om hestens natur: "Heste kan hjælpe mennesker med at finde en balance mellem vores hæsblæsende moderne livsstil og en mere afslappet tilgang til livet. De er gladere omkring, rolige, selvsikre mennesker." Bagerst billedliste over de mange fotos.

Fantastisk flot hestebog, hvor teksten og de mange smukke hestefotos kompletterer hinanden på fremragende måde.

Kan sammenlignes med fx En verden af hesteHesten - et dyr med sjæl eller Hesten - et dyr med sjæl af Nicola Jane SwinneyKan sammenlignes med fx En verden af heste eller af Nicola Jane Swinney.Informationer og udgaver