Bøger / faglitteratur / opskrifter

High on juice : drik dine grøntsager


Beskrivelse


Forfatteren præsenterer opskrifterne til 25 juicer eller smoothies og forklarer hvordan de gavner og styrker den mentale og fysiske sundhed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2008

af

af

Jette Landberg

d. 21. okt. 2008

For de, der ikke blot er interesserede i opskrifter, men også i tankerne bag en sund og velfungerende krop, som man ifølge forfatteren får ved indtagelse af især grøntsagsjuice. Bogen er skrevet i et sprog, der kan forstås af alle, også de der måske ikke tidligere har tænkt så meget over sund levevis.

I bogens første halvdel gennemgår forfatteren alle de fordele, der er ved at drikke friskpresset juice. Det er en nem måde at indtage især grøntsager på, også hvis man ikke er så glad for at spise dem rå. Man må dog ikke kun indtage juice, da man så kommer til at mangle de vigtige fibre, en kombination er det optimale. Forfatteren kommer med råd om maskinel, forskellen på juice og smoothies, hvorfor det er så vigtigt ikke kun at drikke frugtjuice osv. Den sidste halvdel af bogen består af 25 skønne juicer, primært lavet af grøntsager men også lidt frugt. Mads Bo Pedersen er uddannet automekaniker. Han har arbejdet med juice de sidste 5 år, driver kursusvirksomhed og har websitet highonlife.dk.

Juicer og smoothies er in i disse år, og bøgerne er sjældent hjemme, selvom der i 2008 er udkommet i hvert fald 3 bøger om emnet, senest Christine Watson: 500 juicer og smoothies. Her er kun 25 opskrifter med, til gengæld er der en lang gennemgang af juicens fordele.

Det er en smagssag om man foretrækker flere opskrifter og mindre snak, så skal man gå til de andre juice-bøger. Denne er et personligt bud fra en, der virkelig har set juice-lyset og formår at bringe sin begejstring videre.