Bøger / faglitteratur / opskrifter

High on smoothies


Beskrivelse


Om hvordan smoothies gavner og styrker sundheden samt en præsentation af forfatterens 30 favorit smoothies med et højt indhold af grønsager.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2010

af

af

Lene Kristiansen

d. 3. mar. 2010

Mads Bo Pedersen fokuserer ligeligt på sundhed og smag. Derudover er hans bog helt fri for smagseksperimenter og vil derfor også være en god begynderbog.

MBP er autodidakt, men har igennem 6 år arbejdet med kost og ernæring. Baggrunden er, at en kostomlægning med meget grønt og frugt har fjernet hans allergi, eksem, træthed og 10 kg og i bonus givet rigtig meget energi. Den åbenlyse fordel er, at smoothies både er nemme at lave, indtage og at det anbefalede kostråd med 6 om dagen hurtigt er løst. Og så smager det fantastisk. MBP fokuserer en del på grøntsager i de 30 opskrifter, bogen indeholder, fordi det er der, de fleste næringsstoffer og det mindste sukkerindhold er. Bogen indledes med et længere faktaafsnit om gode smoothies som sundheds- og energibomber, om tilsætningsmuligheder og gode råd, før de 30 smoothies som bl.a. knogleopbyggere, med antirynke- eller reenergize-effekt præsenteres. MBP anbefaler årstidens frugt og grønt, helst økologisk, og bortset fra de "ekstra" sunde tilsætningsmuligheder, kan ingredienser fås i det nærmeste indkøbssted. I introafsnittet virker billederne brochureagtige (understreget af det glittede papir), men ellers er fotomaterialet til opskrifterne, ligesom resten af bogen, kreativt og personligt.

Smoothies-bøger er eftertragtede, og denne supplerer fint. MBP har tidligere udgivet High on juice. Hjemmeside: www.highonlife.dk.

Energisk og personlig smoothie-bog, god til begyndere og til dem, der ikke kun fokuserer på smag men også på sundhed.