Bøger / faglitteratur

Hildegards urtebog


Beskrivelse


Beskrivelse af en række lægeplanter og deres brug i middelalderens lægekunst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2010

af

af

Camilla Sejerøe

d. 12. okt. 2010

Anemette Olesen kommer her med endnu en bog til Hildegard von Bingens tilhængerskare. Den kan anvendes ved spørgsmål om planter i historisk eller medicinsk perspektiv.

Anemette Olesen har udgivet adskillige bøger, både om haver, grøntsager, madlavning og historie, og gerne i sammenhæng. Denne er en nyoversættelse af Hildegard von Bingen, der skrev Physica omkring år 1100. Der er tale om en mindre bog, limet i ryggen og i A5 format. Der er ganske få illustrationer, alle som sort/hvide tegninger. Indholdet er Hildegards fortegnelse over planter og andet, fx honning, der kan virke på mennesker, i positiv eller negativ retning.

Anemette Olesen udgav en oversættelse af samme værk i 2009, og det er vanskeligt umiddelbart at se forskellen på de to udgivelser - de hviler begge på den samme engelske udgave af Priscilla Throop. Desuden har hun udgivet adskillige bøger om lægeplanter, bl.a. Lægeplanter i natur og have.

Et lidt undseeligt værk, der rummer læren om planters helbredende kraft som den blev opfattet i middelalderen, oprindelig af den meget kendte Hildegard von Bingen, her oversat af Anemette Olesen.