Bøger / faglitteratur til børn / erindringer

Himlen over min fars tag


Beskrivelse


Da Zeinab Mosawis (f. 1995) klassekammerater i Allerød skulle igang med terminsprøverne i 9. klasse, sendte hendes forældre hende på genopdragelse i Irak. Efter fem måneder lykkedes det hende at flygte tilbage til Danmark. Om hendes barndom, opholdet i Irak og forsøget på at blive et helt menneske med rødder i to kulturer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2019

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 16. jan. 2019

Bearbejdet og letlæst udgave af Zeinabs hjerteskærende fortælling om at gøre oprør mod sin irakiske familie for at kunne leve som andre unge danske piger. For alle unge og voksne med læsevanskeligheder.

Letlæst og bearbejdet bog om pigen Zeinab, der fortæller om sin opvækst, hvor hun er delt mellem to kulturer. Som barn flygtede hun til Danmark fra Irak med sin far, mor og bror. Zeinab vokser op i Allerød og får hurtigt danske veninder og senere en dansk kæreste. Hun gør oprør mod sin far og mor, da de tvinger hende til at bære tørklæde og gå i koranskole. Som 16-årig bliver Zeinab sendt til Irak på genopdragelse. Efter 5 måneder lykkedes det hende at flygte hjem til Danmark med hjælp fra en veninde og en sagsbehandler fra kommunen. Men Zeinab føler sig alene og har svært ved at skulle skabe sit eget liv som 17-årig. Udgives i serien "Fag-let" og indeholder mp3 med lydudgave og QR-kode til webside med oplæsning. Lix er 20.

Vedkommende historie, som viser hvor stort et dillemma det er at være delt mellem to kulturer, ikke kun for Zeinab, men for hele hendes familie. Zeinabs følelser er tydelige at aflæse i teksten. De korte kapitler og korte sætninger, samt den medfølgende lydbog gør bogen velegnet til unge og voksne med læsevanskeligheder.

Der findes andre fortællinger om unge stærke kvinder, der kæmper for et bedre liv, fx HåbMalala (mp3) og Malala (mp3)Der findes andre fortællinger om unge stærke kvinder, der kæmper for et bedre liv, fx Håb (mp3) og (mp3).


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2018

af

af

Louise Hede

d. 8. mar. 2018

"Jeg bad en bøn. Næsten hver aften var det den samme bøn, jeg sendte op mod de første blege stjerner: "Allah, den barmhjertige, lad mig komme hjem til Allerød igen."" En stærk fortælling om en ung piges sammenstød mellem kulturer. For voksne og unge læsere fra 14 år og opefter.

Zeinab Mosawi og hendes familie kommer til Danmark, da Zeinab er 2 år gammel. Zeinab vokser op i den danske kultur, og ønsker ikke at skille sig ud fra sine danske veninder. Derfor stopper hun med at gå med tørklæde og tager også ud og fester. Det fører til mange sammenstød med hendes forældre. Det hele kulminerer, da hun i 2012 bliver efterladt i Irak, for at blive genopdraget. 5 måneder senere lykkes det Zeinab at flygte med hjælp fra den danske ambassade. Derfra må Zeinab nu bo på krisecentre og opholdssteder, alt imens hun prøver på at have et helt almindeligt teenageliv med veninder og kærester. Indeholder privatfotos.

Vigtig fortælling om en ung piges kamp mellem familien, religionen og kulturen. Det er en bog som unge indvandrerpiger kan bruge til at spejle sig i, hvis de står i samme situation.

Lykkens brudEt liv i to verdener og Et liv i to verdener omhandler også indvandrerkvinders personlige kamp mellem den danske kultur og deres religiøse ståstedLykkens brud og omhandler også indvandrerkvinders personlige kamp mellem den danske kultur og deres religiøse ståsted.


Berlingske tidende

d. 24. mar. 2018

af

af

Per Stig Møller (f. 1942)

d. 24. mar. 2018