Bøger / faglitteratur / fotografier

Himlen set fra jorden : en astronomisk rejse


Beskrivelse


Billedværk med fotos og billedtekster, der beskriver vores solsystems planeter, månen samt stjerner og galakser. Derudover beskrivelser af astronomiens historie.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2008

Billedværk, der kan nydes af alle som bladrebog, læses og bruges af astronomisk interesserede, og til opgavebrug fra og med folkeskolens ældste klasser.

Unikt astronomisk billedværk der fokuserer på de mange måder, man kan se på himlen fra jorden. Bogens mange flotte fotos er såvel fra professionelle astronomiske observatorier, hvor udstyret koster fra et anseeligt antal millioner til flere milliarder, som fra meget mere ydmyge digitale spejlreflekskameraer. Efter lidt astronomisk historik, også flot illustreret, starter en fantastisk billedmæssig astronomisk oplevelse med vort eget solsystem. Her er fx et smukt foto af et bjerglandskab med solformørkelse. Der er fotos fra månen og fra alle planeterne, men også fx af asteroiden Eros. Så forlades vort solsystem, og linsen rettes mod stjernerne. Her er Pleiaderne og Cassiopeia, eller den smukke "Dobbelthoben" som ligger ca. 7000 lysår væk, et lysår svarer til ca. 10 billioner km, en billion er 1000 mia. Så svimler det nok for alle. Er det ikke nok fortæller bogen fx også, at Andromedagalaksen, der er en spiralgalakse med en udstrækning på 150.000 lysår, ligger 2,5 mia. lysår ude i himmelrummet.

Der findes mange andre stjerneatlas og astronomiske bøger, fx også den ligeledes fremragende fra 2007 Stjernestøv og galakser af Anja C. Andersen.

Unikt værk, der kan nydes alene for det overvældende billedmateriale, men som også er populær videnskabsformidling på højt niveau.


Politiken

d. 23. feb. 2008

af

af

Michael Stoltze

d. 23. feb. 2008