Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Himlen ved mine fødder


Beskrivelse


17-årige Lennie sørger over tabet af sin storesøster. Samtidig har hun både følelser for søsterens kæreste Toby og musiktalentet Joe. Da Lennie følger sit hjerte, føles alting bedre, men også sværere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2011

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 14. apr. 2011

Amerikansk ungdomsbog fra 13 år i Gyldendals hjerteserie om den første kærlighed og tabet af en søster.

17-årige Lennie er i dyb sorg efter at hendes storesøster Bailey er død af en hjertefejl. I sorgen drages hun mod søsterens cowboykæreste Toby, selvom det føles forkert. Samtidig viser den karismatiske trompetist, Joe, interesse for Lennie, som snart føler sig splittet mellem de to fyre og den afdøde søster. En af fyrene er selvfølgelig den helt rigtige, hvilket også langsomt går op for Lennie. Veldrejet kærlighedsroman i Gyldendals hjerteserie. Plottet og personerne bliver hurtigt ridset op, og sproget er flydende og ret letlæst. Lennie er, ligesom Bella i Tusmørke-serien, en ganske (u)almindelig pige, som alle de skønne fyre falder for. Bogen har dog et ekstra lag, hvor Lennie fortæller nuanceret og troværdigt om sin sorgproces og sit forhold til søsteren, bl.a. via små digte. Resultatet er en god blanding af dybde og teenageromantik, som mange piger vil elske.

Bogen har den samme seriøse standard som de øvrige kærlighedsromaner i serien, selvom den har et lille strejf af trivi over sig. Plottet med musik, kærlighed og sorgbearbejdelse kan minde lidt om fx Solo, 2010.

Veldrejet californisk kærlighedsroman, som mange piger vil suse igennem. En god blanding af svære følelser, romantik og teenageproblematikker skrevet i et lettilgængeligt sprog.


Politiken

d. 27. dec. 2015

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 27. dec. 2015