Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Himmelborgens hemmeligheder


Beskrivelse


Under en voldsom storm revner tårnet på Gjorslev slot. Snart begynder det at spøge. Da de to søskende Uffe og Anna tager kampen op mod spøgelserne, kommer de på sporet af dunkle hemmeligheder og skjulte skatte.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2014

af

af

Stine Veisegaard

d. 14. okt. 2014

Under en voldsom storm revner tårnet på Gjorslev slot. Snart begynder det at spøge. Da de to søskende Uffe og Anna tager kampen op mod spøgelserne, kommer de på sporet af dunkle hemmeligheder og skjulte skatte. Fra 11 år.

Her er mystik og historiefortælling i virkelige omgivelser, da bogen foregår på Gjorslev slot på Stevns. Annas og Uffes forældre er skilt, og de bor halvdelen af tiden hos deres far, som er slottets ejer. Under en voldsom storm revner tårnet, og der skabes en passage mellem de levende og de døde. Snart opsøges Anna og Uffe af en hovedløs rytter, en brændende heks og mange andre genfærd. Men da de møder en talende kat, der kan fortælle om slottets historie, beslutter de sig for at tage kampen op mod spøgelserne. Forfatteren Charlotte Blay bor selv på slottet Gjorslev, og bogen bygger på rigtige personer og historier, tilsat fantasi. Læs også om slottet på www.himmelborgen.dk.

Bagsiden lover gys. Men rigtig uhyggeligt bliver det ikke, og handlingen er flere steder til at forudse. Til gengæld er bogen guf for dig, der elsker slotte og historie. De flotte tegninger passer godt til bogens indhold.

Mystik og genfærd på danske slotte findes også i bøgerne Kustoden og den hvide dameDen hovedløse rytter og Den hovedløse rytterMystik og genfærd på danske slotte findes også i bøgerne Kustoden og den hvide dame og .


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 2 (2015)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 68, nr. 2 (2015)