Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Himmeløen


Beskrivelse


De tre veninder, Ella, Sofie og Jasmin leder efter en tordenkile, der truer det magiske rige Himmeløen. De lander først på nogle bløde skyer, og nedenunder befinder Himmeløen sig, hvor den onde dronning Malice og hendes stormgnomer er i færd med at ødelægge den med sin onde magi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 16. aug. 2013

Denne bog henvender sig til piger fra 8-10 år, der elsker nuttede eventyr og sukkersød, pastelfarvet idyl. Er de små piger til denne type børnebøger, vil de elske herværende bog. Bogens effektfulde forside - med to piger indhyllet i gyldent sølvstjerneglitrende lys holdende en vatagtig kaninunge - fortæller præcist om bogens indhold.

De tre småpiger, Ella, Sofie og Jasmin lander på nogle bløde skyer beliggende over Himmeløen i deres søgen efter den tordenkile, der er en trussel mod den svævende ø. Men den onde dronning Malice sender sine onde stormgnomer mod pigerne for at stoppe dem. Da Malices tordenkile får splittet Himmeløen i to dele, lykkes det pigerne at lime den sammen med candyfloss. Denne sølvglitrende udgivelse om en magisk verden befolket med enhjørninger, feer, alfer og elvere, der lever i skøn samdrægtighed, vil blive slugt af målgruppens piger. Bogen er let at gå til med store typer, overskuelig kapitelinddeling samt mange nydelige s/h illustrationer.

Denne bogs læsere vil også få fornøjelse af Daisy Meadows' serie Regnbuefeerne, der minder om den i både indhold og udstyr. Til samme målgruppe kan også anbefales Lysets Perle, 2013 i serien Sølvfinne af Karen Christine Angermayer. Serien handler om en ca. 9-årig pige, der skal finde 6 magiske perler. Den har fine illustrationer i farver.

Bogen vil uden tvivl levere god og gedigen underholdning til piger i alderen fra 8-10 år, og den vil også kunne benyttes som højtlæsningsbog fra 6 år.