Bøger / faglitteratur / fotografier

Himmelskud over København


Beskrivelse


Luftfotografen Jan Kofod Winthers (f. 1950) vue over København i form af fotografier af byen og dens struktur, først Københavns oprindelige kerne, Middelalderbyen, herefter følges byens vækst op til vor tid. Suppleret med korte tekster.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2010

af

af

Søren Møller

d. 10. nov. 2010

En stor bog med 350 luftfotos i farver fra København og omegn. For københavnere og andre med interesse for hovedstaden. For voksne, men børn kan også se med.

Billederne er optaget i de seneste par år. Først er der nogle overbliksbilleder fotograferet fra meget stor højde. Derpå følger billeder fra den indre by, brokvartererne m.m., og til sidst nogle optagelser ud ad "Fingerplanens" fingre: Mod Køge, Roskilde, Frederikssund, Hillerød og Øresundskysten. Billederne er optaget på alle årstider og på forskellige tider af døgnet - også om natten. Ledsaget af tekster, der i korthed bringer glimt af byens historie og nutid i overblik og interessante detaljer.

Der findes i forvejen forskellige landsdækkende luftfotobøger, hvor København er godt repræsenteret. Og så findes der København set fra oven, 2008. Den nye bog bringer mange af de samme motiver, men ofte fra andre vinkler, og desuden er der mange alternative motiver. Så bøgerne kan supplere hinanden.

En stor flot fotobog med 350 farvefotos af København og omegn set fra luften.


Jyllands-posten

d. 4. jan. 2011

af

af

Lars Ole Knippel

d. 4. jan. 2011Informationer og udgaver