Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Hinduisme


Beskrivelse


Indhold: Hinduisme ; Hvordan bliver man hindu? ; Begyndelse ; Udbredelse ; Retninger ; Læreren Krishna ; Billeder af Krishna ; Andre lærere ; Bøger ; Etik ; Fortællinger ; Berømte helligsteder ; Lokale helligsteder ; Symboler ; Helligdage ; Livets store begivenheder ; Livets kredsløb ; Hinduistisk hjælp ; Hinduisme til hverdag ; Berømte hinduer ; Hinduismen i Danmark ; Hinduismen i verden I Hinduisme får læserne viden om hinduismens begyndelse og udbredelse i verden, om gudernes liv, og hvordan hinduer praktiserer deres religion. Hinduismen er verdens tredje største religion. Den opstod i Indien og er verdens ældste samling af religioner. For hinduismen er ikke én, men mange religioner. I dag lever der ca. 900 millioner hinduer fordelt på alle verdens kontinenter. Til bogen er der udarbejdet opgaver til faglig læsning på seriens hjemmeside.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2013

af

af

Mads Overmark

d. 15. maj 2013

Bogen er beregnet til børn i 4.-6. klasse. Den kan anvendes som en del af et fagligt læsekursus og til klasser, der skal arbejde med fremmede religioner. Mange elever bør have hjælp til at holde styr på de mange guder og deres mange ansigter. Ældre børn, som vil skrive opgave om fremmede religioner, kastesystemet eller lignende, kan bruge materialet til at danne sig et overblik og få ideer til videre fordybelse. Endelig kan det bruges til læsning i fritiden.

I en informationsmættet tekst gives et overblik over grundsubstansen i hinduismen. Fra dens oprindelse som et konglomerat af forskellig tro og til nu, hvor den har bevaret sine mangfoldige udtryk. Guderne optræder i talløse former bl.a. som avatarer fortælles det til læseren, og hun hører videre om Krishna og andre lærere samt livets kredsløb, forskellige riter, hellige steder, centrale figurer og fortællinger. Centrale ord og begreber forklares i faktabokse. Sproget bør ikke give anledning til problemer, men eleverne skal nok have hjælp til at holde styr på indholdet. Teksten er ledsaget af farvestrålende fotos, der støtter informationerne. Sidst i bogen er der lister med bøger og websteder.

I nyere titler er hinduismen ofte beskrevet sammen med de andre verdensreligioner. Monografierne er efterhånden noget gamle. Hinduisme : tro og livsforståelse fra 2005 kunne godt være en af de bøger de ældste klasser fortsatte deres studier i.

En letforståelig og overskuelig gennemgang, som er en oplagt fornyelse af samlingen.