Bøger / faglitteratur / opgaver

Historiedidaktik : mellem teori og praksis


Beskrivelse


Historiedidaktik -mellem teori og praksis er en ny og stærkt revideret udgave af bogen Historiedidaktik -fra teori til praksis.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2016

af

af

Boy Olesen

d. 26. aug. 2016

Såvel faget historie i praksis som i teori, er hjørnestenen i denne udmærkede bog, der henvender sig til alle der arbejder med historie i undervisning og uddannelse fx på lærer- og efteruddannelsen og i skolen.

Der skelnes mellem fagdidaktik og historiedidaktik, hvor sidstnævnte kræver en bredere tænkning af læreren, når undervisningen skal tilrettelægges. Skolefaget skal have et klart dannelsesmæssigt sigte, derfor er bogen først og fremmest en håndsrækning og inspiration til læreren. Bogen er opdelt i tre hovedafsnit, 1) Historie som skolefag, og hvordan faget har ændret sig, fx noget om brug af kilder 2) Hvordan eleverne forstår historie og hvordan man organiserer stoffet, og tilrettelægger undervisningen, fx noget om forenklede fællesmål og opgaver i historie 3) Læremidler i faget og hvordan de bruges, fx forlagsproducerede materialer, fortællinger og rollespil, billeder og film og IT og historie.

En god bog der nem at gå til, og som er meget relevant, da historiefaget er timelet men stoftæt, og derfor kræver en særdeles kvalificeret didaktikker for at lykkes. Kombinationen mellem teori og praksis er god, og bogen giver rigtig mange refleksions- og diskussionsmuligheder.

Bogen er en stærkt revideret udgave af samme titel fra 2011. Bogen kan sammenlignes med og danne supplement til Fra fortid til historie, som dog primært henvender sig til ungdomsuddannelserne.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 28. sep. 2016

af

af

Karsten Møller

d. 28. sep. 2016