Bøger / faglitteratur / bibliografier

Historien om Danmark. Bind 1 : Oldtid og middelalder


Beskrivelse


Fortæller historien om Danmark fra istiden frem til perioden op til renæssancen.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2017

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 27. mar. 2017

DRs store tv-serie "Historien om Danmark" i bogform. Bogen er beregnet for folket og henvender sig som sådan til alle med interesse for vores fælles historie. Er ligeledes velegnet til opgaveskrivning fra folkeskolens ældste klasser.

Arkæolog Jeanette Varberg og historiker Kurt Villads Jensen er forfatterne bag dette første af to bind, der tilsammen fortæller historien om Danmark fra istiden frem til vores egen tid. Bogen behandler perioden op til renæssancen og kommer dermed omkring stenalder, bronzealder, vikingetid og middelalder. Forordet er skrevet af skuespiller Lars Mikkelsen, der er den gennemgående fortæller i DRs tv-serie. Bogen er udgivet i samarbejde med DR, og bind to udkommer i efteråret 2017. Med stikordsregister.

En yderst vellykket, moderne og nyskrevet danmarkshistorie til folket. Den består af korte, velskreve tekstafsnit og er meget fint layoutet og gennemillustreret med imponerende flotte billeder. Nye læsere får en gedigen og nuanceret indføring i de vigtigste kapitler i vores historie med spændende beretninger om moselig, skattefund, hærgende vikinger og meget mere, og de, der har fået deres interesse vakt af tv-serien, får mulighed for at dykke lidt længere ned i substansen.

Étbindsudgaven af Jørgen Jensens Danmarks oldtid er også en imponerende og flot fremstilling af perioden fra stenalder til vikingetid.


litteratursiden.dk

d. 18. apr. 2017

af

af

Arne Larsen

d. 18. apr. 2017

Tilbage til fortiden. DRs store satsning har nu også fået sin egen fremragende og lettilgængelige danmarkshistorie i bogform. ’Historien om Danmark’ er planlagt i to bind, og værket følger i store træ...


Berlingske tidende

d. 10. apr. 2017

af

af

Bent Blüdnikow

d. 10. apr. 2017