Bøger / faglitteratur

Historien om Danmark. Bind 2 : Reformationen, enevælde og demokrati


Beskrivelse


Fortæller historien om Danmark fra reformationen gennem enevældet, oplysningstid, industrialisering og frem til demokrati og den moderne velfærdsstat.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2017

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 3. okt. 2017

"Historien om Danmark" afsluttes med dette pragtfulde bind, som på eminent vis formidler Danmarks historie fra reformationens tid og frem til vores moderne velfærdsstat. Henvender sig til alle med interesse for vores historie.

DRs populære programserie "Historien om Danmark" trækker igen danskerne til skærmen, og nu udkommer også bind 2 i bogform. Denne gang tager historikerne Morten Fink-Jensen, Jes Fabricius Møller og Niels Wium Olesen læseren med på en rejse fra reformationen i 1536 gennem enevælde, oplysningstid, industrialisering og frem til demokrati og velfærdsstat. Det er beretningen om, hvordan bl.a. bønder, borgere, konger, krigsfolk, arbejdere og statsministre enevældigt, i fællesskab og i kamp - og på godt og ondt - satte deres afgørende fingeraftryk på historiens gang og dermed var med til at forme det Danmark, vi kender i dag. Uden noter.

Det er lykkedes til fulde at skrive en ny, moderne og underholdende Danmarkshistorie, som hele familien kan få fornøjelse af. Fagfolk og andre garvede kendere vil måske savne nuancer og dybde, men der er tale om en fascinerende og yderst velfortalt folkeudgave, som giver et godt overblik over afgørende begivenheder. Efter endt læsning vil de fleste derfor også have opnået en bedre forståelse af nutidens Danmark. Med en imponerende billedside.

Oplagt at læse i forlængelse af Historien om Danmark. [Bind 1]. Politikens etbinds Danmarkshistorie er en anden kortfattet skildring af Danmarks historie fra oldtid til nutidHistorien om Danmark. Bind 1 : Oldtid og middelalderPolitikens etbinds DanmarkshistorieOplagt at læse i forlængelse af Historien om Danmark. [Bind 1]. er en anden kortfattet skildring af Danmarks historie fra oldtid til nutid.


litteratursiden.dk

d. 9. okt. 2017

af

af

Arne Larsen

d. 9. okt. 2017

Niveauet og kvaliteten er fuldt på højde med første bind. Alle danskere burde eje dette mesterværk. DRs store satsning med Tv-serien ’Historien om Danmark’ er fortsat med fem nye afsnit her i efteråre...


Weekendavisen

d. 20. okt. 2017

af

af

Bo Bjørnvig

d. 20. okt. 2017