Bøger / faglitteratur

Historien om det hele : fortællinger om magi og videnskab


Beskrivelse


Syv fortællinger om videnskabens historiske forhold til det, der ligger udenfor den.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2016

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 17. mar. 2016

Har naturvidenskab og spirituel tænkning noget med hinanden at gøre? Er der mulighed for en synergi i grænselandet? Bogens forfattere afsøger området fra hver sin position, og bogen vil interessere åbentsindede læsere fra begge lejre.

Willerslev er kendt som en betydende naturvidenskabsmand der, bl.a. pga. en fortid blandt pelsjægere, har en fornemmelse for spiritualitet. Han har her fundet sammen med forfatteren Kristian Leth, hvis baggrund er litteraturens og kunstens. Sammen har de diskuteret grænserne for den naturvidenskabelige verdensopfattelse. Bogen indeholder primært syv grupper af fortællinger, hvor Willerslev ad omveje nærmer sig en formulering af betydningen af at forstå det anderledes for at tolke det kendte. Hver gruppe af fortællinger afrundes af et afsnit, hvor Leth perspektiverer ud fra egne oplevelser og forståelse.

Bogen bæres af Willerslevs klart formulerede refleksioner, som kan føre til nye måder at tolke viden på, men som også kan sætte hans videnskabelige rygte på spil. Leths spirituelt baserede betragtninger supplerer, nogle gange med skarpe iagttagelser, men oftere med banaliteter. Det er en sammensat bog, som kan starte en værdifuld diskussion om vores verdensopfattelse, men som i sig selv kun tegner rammerne for et fremtidigt paradigmeskift.

Er der nogen? diskuterer området mellem naturvidenskab og teologi, men på et mere akademisk niveau.


litteratursiden.dk

d. 31. mar. 2016

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 31. mar. 2016

En fascinerende bog og et lidenskabeligt forsvar for et åbent og rummeligt verdenssyn, hvor magi og videnskab eksisterer side om side. Baseret på fire års løbende samtaler udforsker musiker og forfatt...


Politiken

d. 30. mar. 2016

af

af

Mikael Rothstein

d. 30. mar. 2016


Weekendavisen

d. 1. apr. 2016

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 1. apr. 2016