Bøger / skønlitteratur / noveller

Historien om Fru Berg


Beskrivelse


Fem noveller der handler om hamsteren Fru Bergs sørgelige endeligt, om pludselig at finde sin plads i livet ved at ligne Janis Joplin, om kærlighed og solidaritet mellem søskende i en verden, hvor de voksne tér sig underligt.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2013

af

af

Conni Boll Christensen

d. 13. sep. 2013

Novellesamling skrevet af norske Ingvild H. Rishøi (f. 1978), som her debuterer på dansk. Samlingen har helt fortjent været indstillet til flere priser og vundet Per Olov Enquists pris 2013. Her er tale om kræs for både læsekredse og novelle-nydere.

Forfatteren er uddannet journalist og har skrevet noveller og børnebøger. Herværende samling indeholder fem lavmælte, knugende og gribende historier, bl.a. om Emilies fødselsdag. Hun står i timevis ved vinduet og venter på sin mor, der ikke længere bor hjemme. En mor, der har lovet, at fødselsdagen skal fejres på café, men Emilie kender godt moderens "lyvestemme" og angsten for, at hun ikke dukker op, er så velbeskrevet, at det gør ondt langt ind i hjertet. Ligeså rørende er faderens og storesøsterens omsorg for Emilie. Historierne tager udgangspunkt i den kærlighed, solidaritet og tilgivelse, som ofte er nødvendig for, at de svageste kan overleve i familien.

Spørger læserne efter andre gode novellesamlinger, vil gode bud være: Pia Juul, Ida Jessen, Klaus Rifbjerg, Alice Munro og norske Herbjørg Wassmo.

Suveræn norsk novellekunst med udgangspunkt i en solidaritet med børn, der kan have svært ved at forstå de voksnes handlemåde. Anbefales varmt - også til læsekredse.


Jyllands-posten

d. 19. nov. 2013

af

af

Jon Helt Haarder

d. 19. nov. 2013


Berlingske tidende

d. 5. okt. 2013

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 5. okt. 2013


Kristeligt dagblad

d. 14. jan. 2014

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 14. jan. 2014


Information

d. 11. okt. 2013

af

af

Torben Brostrøm

d. 11. okt. 2013


Standart

Årg. 27, nr. 4 (2013)

af

af

Steen Klitgård Povlsen

Årg. 27, nr. 4 (2013)