Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Historien om nissen


Beskrivelse


I 24 kapitler kan du høre om pigen Vida, om hvordan hun møder nissen en december i Nordsjælland, og om at der er så meget sne, at Vida, hendes storebror og deres farfar er helt sneet inde op til jul.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2019

af

af

Bo Knudsen

d. 24. okt. 2019

24 kapitler med masser af sne, en nisse og hygge op til jul. Højtlæsning for de 5-8-årige i børnehaven, på fritidshjemmet og derhjemme.

I starten af december skal pigen Vida og hendes storebror Karl på weekendtur hos deres farfar ude på landet. Men det sner så meget, at skolen lukker og lokalbanen indstiller kørslen, så børnene bliver hos farfar lige til jul. På en kanetur falder Vida af midt i skoven, og her møder hun en nisse. Ham tager hun med hjem til farfars hus, hvor hun hjælper ham med den opgave, han er sendt ud for at løse.

Hyggelig kalenderhistorie med vinter- og julestemning og dejlige illustrationer. Alt er i bedste Reuter, Lindgren og Lund Kirkegaard-stil med en hovedperson, der godt kan ligne Anna i Kaptajn BimseSe, Madicken, det sner!Mig og bedstefar - og så Nisse Pok, sne og kanekørsel som i Se, Madicken, det sner! og en hyggelig bedstefar og en nisse som i Mig og bedstefar - og så Nisse Pok. Handlingen er tidløs og stilfærdig med hygge og sproglige finurligheder, der gør bogen egnet til højtlæsning og snak med et dagligt kapitel i december. Det er også en fysisk fornøjelse at gribe bogen med dens store format, kraftige papir, brede marginer, tydelige typografi og så illustrationerneHyggelig kalenderhistorie med vinter- og julestemning og dejlige illustrationer. Alt er i bedste Reuter, Lindgren og Lund Kirkegaard-stil med en hovedperson, der godt kan ligne Anna i Kaptajn Bimse, sne og kanekørsel som i og en hyggelig bedstefar og en nisse som i Mig og bedstefar - og så Nisse Pok. Handlingen er tidløs og stilfærdig med hygge og sproglige finurligheder, der gør bogen egnet til højtlæsning og snak med et dagligt kapitel i december. Det er også en fysisk fornøjelse at gribe bogen med dens store format, kraftige papir, brede marginer, tydelige typografi og så illustrationerneHyggelig kalenderhistorie med vinter- og julestemning og dejlige illustrationer. Alt er i bedste Reuter, Lindgren og Lund Kirkegaard-stil med en hovedperson, der godt kan ligne Anna i Kaptajn Bimse, sne og kanekørsel som i Se, Madicken, det sner! og en hyggelig bedstefar og en nisse som i . Handlingen er tidløs og stilfærdig med hygge og sproglige finurligheder, der gør bogen egnet til højtlæsning og snak med et dagligt kapitel i december. Det er også en fysisk fornøjelse at gribe bogen med dens store format, kraftige papir, brede marginer, tydelige typografi og så illustrationerne.

Stil og stemning i både historie og illustrationer kan bedst sammenlignes med Se, Madicken, det sner!.


litteratursiden.dk

d. 29. okt. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 29. okt. 2019

Bjarne Reuters kalenderhistorie er en vidunderlig julefortælling i 24 kapitler med masser af dejlige illustrationer, som hele familien kan hygge sig med at læse højt i december. En vinternat bliver l...


Weekendavisen

d. 29. nov. 2019

af

af

Anna Karlskov Skyggebjerg

d. 29. nov. 2019


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 8 (2019)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 72, nr. 8 (2019)