Bøger / skønlitteratur / roman

Historiens vogter


Beskrivelse


Et helligt relikvie bliver eftersøgt i England i 1200-tallet af kong Johns livvagt. 800 år senere dukker det op i London, hvor konservatoren Tom Kingsley støder på det mystiske relikvie, men andre har også informationer om fundet. Tom bliver gjort til syndebuk for deres forbrydelser og må kæmpe for sin egen overlevelse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Finn Windfeldt Hansen

2007

For den brede kreds af læsere af spændingsromaner af typen: et plot med historiske rødder med ledetråde op til vor tid og med en konspirationsteori der tjener til at tilføre nerve og spænding til hele det ydre set-up. Litteratur der ofte formidler sig selv, og ellers sender bogens omslags lidt mørke dystre baggrund med titlen præget i "guld" da også ganske gode signaler.

Peter Griffin (f. 1965) har senest skrevet spændingsromanen Duopol, 2001, og fortsætter her indenfor genren. Scenen er dels et England i 1200-tallet hvor Kong Johns livvagt, Garreth af Pershore, impliceres i jagten på et helligt relikvie, dels nutidens London hvor konservatoren Tom Kingsley støder på samme farlige relikvie, der nu 800 år senere stadig kan og vil vække furore! Med sine parallelle handlingsforløb er det, udfra genrens formkrav, resulteret i en ikke ueffen thriller med et ganske plausibelt handlingsforløb og set-up i øvrigt. Eneste anke kunne være at sproget undertiden virker lidt klichepræget.

Dan Browns Da Vinci mysteriet, 2004 med tilhørende sekundærlitteratur, Steve Berrys Tempelriddernes arv, 2007, endelig er der også Peter Griffins egne titler titler: Den anden mand, 2000 og førnævnte Duopol.

En historisk thriller der med sit spænd fra rå og spektakulære middelalderslag til C14-datering og moderne dna-teknologi favner bredt og underholdende, medens jagten på det hellige relikvie, såvel i fortid som i nutid, går over stok og sten i en også tempofyldt roman.


Jyllands-posten

d. 12. sep. 2007

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 12. sep. 2007