Bøger / faglitteratur til børn / nordiske gudesagn

Historier om Thor : tre nordiske myter


Beskrivelse


Tre historier om tordenguden Thor. I den første historie skal Thor fange den største fisk i væddemålet med Hymer. Dernæst er Thor nødt til at klæde sig i dametøj for at få sin stjålne hammer tilbage. Endelig bliver han til sidst bedt om at kæmpe mod isjætterne uden sin hammer - Mjølner.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juli 2016

af

af

Karsten Boll

d. 11. juli 2016

Tre historier om tordenguden Thor - en af de gamle nordiske guder. Kan læses fra 8-10 år.

Første historie handler om Thors kamp mod Midgårdsormen, da han er på fisketur med jætten Hymer. I den anden historie har jætten Trym hugget Thors hammer Mjølner, og han vil kun aflevere den, hvis han kan blive gift med kærlighedsgudinden Freja. Da Freja ikke vil giftes med Trym, må Thor forklæde sig som Freja. I den sidste historie skal Thor kæmpe mod isjætterne uden sin hammer. Teksten er læseteknisk bearbejdet, så lix er 21. Hvert opslag har farvelagte tegninger af Natasha Kuricheva.

Selv om historierne er genfortalte, har de stadigvæk den spænding, der er i de oprindelige fortællinger. Tegningerne er med til at fastholde intensiteten i historierne.

Thors brudefærd er kommet i flere udgaver fx Tors brudefærdTor henter hammerenNordiske myterTors fisketur, Tor henter hammeren og i samlingen Nordiske myter. Sidstnævnte har også historierne om Thors kamp med Midgårdsormen og isjætterne. Selvstændige bøger om kampen med Midgårdsormen er fx Tors fisketur af HartmannThors brudefærd er kommet i flere udgaver fx Tors brudefærd, og i samlingen Nordiske myter. Sidstnævnte har også historierne om Thors kamp med Midgårdsormen og isjætterne. Selvstændige bøger om kampen med Midgårdsormen er fx Tors fisketur af HartmannThors brudefærd er kommet i flere udgaver fx Tors brudefærd, Tor henter hammeren og i samlingen . Sidstnævnte har også historierne om Thors kamp med Midgårdsormen og isjætterne. Selvstændige bøger om kampen med Midgårdsormen er fx Tors fisketur af HartmannThors brudefærd er kommet i flere udgaver fx Tors brudefærd, Tor henter hammeren og i samlingen Nordiske myter. Sidstnævnte har også historierne om Thors kamp med Midgårdsormen og isjætterne. Selvstændige bøger om kampen med Midgårdsormen er fx af Hartmann.