Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Historier


Beskrivelse


Min morfar er sørøver: Om hvordan morfar tager sit barnebarn med på sørøvertogt, mens mormor sover middagssøvn.
Det røde æble: Om den kædereaktion af begivenheder, der sættes i gang, da frugthandleren forsøger at narre en kunde.
Onkel Skrot: Kalles usædvanlige onkel og hans ligeså usædvanlige ven bygger en hjuldamper, som de alle 3 drager til Afrika med.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2010

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 27. maj 2010

Her i ny og opfrisket udgave, både grafisk i udstyret og rent sprogligt, tre gode og joviale, næsten klassiske, historier. Målgruppen er stadig børn fra 5 år til oplæsning i hjem, daginstitution og brug i indskolingen.

Det er stadig tre gode historier om bedsteforældre, sjove onkler og fantasirejser samt en finurlig historie om kædereaktioner, da en grønthandler forsøger at snyde en kunde. Illustrationerne står flot og klart i trykket på halvblankt papir. Det er en gennemført og harmonisk udgivelse, boghåndværket og designet er i orden. Sprogligt er denne udgave strammet. Der er mange hovedsætninger, og historiernes joviale kvaliteter bæres stadig lidt af enkelheden, der er i historiernes opbygning. Forside, bagsidetekst og ny bred rød ryg passer fint til indhold.

Bogens tekst har fået en ansigtsløftning til det mere præcise og nutidige, og det virker ganske diskret, men passende. Layout og format er også frisket op, en rød ryg og ny rød farve på permen klæder bogen og de tre historier. Historierne er også udgivet hver for sig, Min morfar er sørøver og Historien om det røde æble, senest 1990, mens Søren Skrot senest selvstændig udgivet i 1976. Historier er senest udgivet 2002 på dansk. Jan Lööf var i 1970'erne og 1980'erne også kendt for tegneserierne om Felix, den svenske Tintin, blev han kaldt, men de serier holder ikke på samme måde.

En på alle måder fin og relevant genudgivelse af tre næsten klassiske billedbogshistorier.


Berlingske tidende

d. 20. aug. 1985

af

af

-st.

d. 20. aug. 1985