Bøger / faglitteratur / vejledninger

Hit med jobbet : skriv den ansøgning, der får dig til samtale


Beskrivelse


En bog med opskrift på, hvordan man kan løfte sin skriftlige ansøgning. Til jobsøgende, som ønsker råd om indledende researcharbejde og forbedring af ansøgninger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 19. juni 2015

Forfriskende guide i jobsøgning for alle, der søger et job, hvor der kræves en skriftlig ansøgning.

Steen Kræmer Rasmussen har stor erfaring med at undervise i jobsøgning. Denne erfaring er udgangspunkt for hans guide, der fortæller, hvordan du som jobansøger skriver en skriftlig jobansøgning, som betyder du har bedst mulig chance for at komme til en jobsamtale. Han starter med "tre vigtige pointer". For det første er "ansøgning og CV'et lige vigtige", for det andet skal du "skille dig ud" og tredje pointe lyder: "Husk at se fremad". Der er råd om selve skriveprocessen, layout og opsætning. Desuden besvarer forfatteren en lang række typiske spørgsmål du sidder med som jobansøger. Det kan fx være "hvor lang må ansøgningen være", "hvornår skal jeg sende min ansøgning?" eller "må jeg bruge smileys?". Guiden indeholder eksempler fra det virkelige liv som jobansøger og en tjekliste "for den gode ansøgning".

Meget vellykket og opdateret guide i det svære, at ansøge om et job. Bogen kommer omkring alle de svære hurdler, når det gælder skriftlige ansøgninger. Guiden er selvfølgelig ingen garanti for at du som jobansøger kommer til samtalen og får jobbet, men bruger du guiden er du som jobansøger godt hjulpet.

En anden bog om skrive jobansøgninger er fx Skriv en jobansøgning der virkerVejen til jobbet af Michael Mortensen, eller mere bredt om jobsøgning Vejen til jobbet af Trine just JørgensenEn anden bog om skrive jobansøgninger er fx Skriv en jobansøgning der virker af Michael Mortensen, eller mere bredt om jobsøgning af Trine just Jørgensen.


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2021

af

af

Hamide Kara

d. 20. maj 2021

En bog med opskrift på, hvordan man kan løfte sin skriftlige ansøgning. Til jobsøgende, som ønsker råd om indledende researcharbejde og forbedring af ansøgninger.

Forfatter og journalist Steen Kræmer Rasmussen har hjulpet over 10.000 jobsøgende med at skrive jobansøgninger med gode resultater. SKR skriver med overskrifter som "Tre vigtige pointer", "Lær din næste arbejdsgiver at kende", "Din professionelle personlighed", "Styrk skriveprocessen - før, under og efter", "Eksempler fra det virkelige liv" m.fl. om, hvordan man kan udvikle en skrivemetode, som er let at implementere. Han skriver, at mig-mig-mig-ansøgninger ikke virker, og at fokus skal flyttes fra personen til personens professionelle personlighed. "Det er en skrivemetode, der for alvor bringer dig i spil til jobbet, fordi den bygger på noget anderledes: Den handler mere om jobbet og arbejdsgiveren, end den handler om dig selv".

Bogen indeholder vejledning fra skriveteknik til udseende og er 3. udgave, som er moderniseret, så metoderne er lettere at anvende. Især afsnittet om professionel personlighed er skrevet helt om, så sammenhængen i bogen er markant bedre end i 2. udgave Hit med jobbet. Kernen i bogen er professionel personlighed. En inspirerende must-read-bog, hvis man skal sende en jobansøgning afsted. Bogens værktøjer kan bruges af alle, der søger deres næste job gennem skriftlige ansøgninger.

Af andre titler findes fx JobjagtEffektiv jobsøgning og Effektiv jobsøgningAf andre titler findes fx Jobjagt og .


Børsen

d. 11. nov. 2015

af

af

Henrik Ørholst

d. 11. nov. 2015