Bøger / skønlitteratur til børn / rim

Hit med Palle


Beskrivelse


Billedbog. Palle Post fører dig sammen med andre dyr ind i forskellige verdener via tegninger med sjove og underfundige detaljer. Med opgaver som især henleder opmærksomheden på, hvad der rimer, og hvilke ord der begynder med samme lyd.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jesper Holtoug

2008

Materialet er primært tænkt til talepædagogernes fonologiundervisning i daginstitutionerne, men vil iøvrigt kunne anvendes generelt i børnehaver, børnehaveklasser og sproggrupper i indskolingen til den forberedende læsning. Velegnet til udvikling af sproglig bevidsthed og fortrolighed med bogstaver og bogstavlyde.

Knytter sig til et større materiale, som omfatter hovedbog, cd, lydhus, fingerdukker m.m. Bogen ligner ved første øjekast blot én af markedets mange alfabetbøger med sjove tegninger og og små kigge-finde-opgaver. Imidlertid er bogen her bygget op efter ganske særlige principper om "minimale par" i den såkaldte metafonundervisning. Disse bogstavpar er udvalgt efter de lyde, som børn oftest forveksler i mestringen af det svære danske sprog. Der er således tale om nøje udvalgte og gennemtænkte bogstaver, ord, ordbilleder og opgaver.

Bogen minder umiddelbart stærkt om den brede strøm af bogstavbøger, men dette snyder. Der er særlig teori bag valg af ord og opgaver. Denne lektør kender ikke til andre før-læsningsmaterialer på dansk, der er opbygget efter metafonundervisningens principper.

Spændende bog, som dog nok især er velfungerende sammen med de øvrige tilknyttede materialer og bedst i hænderne på en talepædagog eller anden med faglige forudsætninger for at arbejde systematisk efter denne sproglærings principper. Materialet er nytænkende, og der er ingen tvivl om, at der er behov for godt nyt teoribaseret og systematisk undervisningsmateriale til den tidlige læsning.


Specialpædagogik

Årg. 29, nr. 2 (2009)

af

af

Birgitte Langhave

Årg. 29, nr. 2 (2009)


Læsepædagogen

Årg. 57, nr. 1 (2009)

af

af

Pernille Lykkestrand

Årg. 57, nr. 1 (2009)


Dansk audiologopædi

Årg. 44, nr. 2 (2008)

af

af

Ulla Lahti

Årg. 44, nr. 2 (2008)