Bøger / faglitteratur / biografier

Hitler : en biografi


Beskrivelse


Psykologisk portræt af den tyske diktator Adolf Hitler (1889-1945).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2009

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 29. okt. 2009

Til læsere af biografier om store historiske skikkelser og bøger om nazismen og det tredje rige.

Et genoptryk af Joachim Fests klassiske Hitler biografi med opdateringer i oversættelsen og nyt forord, som Fest skrev 2002 få år før sin død. Biografien skildrer indgående mennesket Hitler, hans indre fjender og den tid, der nærede ham og bragte ham og hans bevægelse til magten. De store værker inden for Hitler biografierne har længe været Bullock fra 1958 og Fest. 2008 udkom også Ian Kershaws nye - men desværre også i den danske udgave forkortede Hitler : en biografi. Min konklusion og vurdering er, at Joachim Fests bog fra 1974 også på grund af forfatterens øvrige intense forskning og forfatterskab om det tredje rige stadig står som en af de væsentligste af de dansk oversatte store og små Hitler-biografier.

I forhold til 1974-udgaven nu samlet i et bind med nyt forord og et kosmetisk nutidigt brush up i oversættelse. Derudover store forbedringer i bedre papirkvalitet, større sats, god forside og et nyt større billedmateriale, som nu i stedet for at være samlet i blokke er indfældet de relevante steder i fremstillingen.

Den nye udgave af Fests klassiske Hitler biografi har ikke væsentlige revideringer i selve fremstillingen men derimod pæne forbedringer i sats, layout og billedside. Bogen er stadig et meget vægtigt hovedværk på området og bør derfor genanskaffes, hvor den er udgået, ligesom slidte gulnede eksemplarer overalt bør udskiftes.