Bøger / faglitteratur

Hitlers dødsgrupper : holocaust før gaskamrene


Beskrivelse


Om grupperingerne bag første fase af Hitlers folkedrab. Bogen kan læses af alle med interesse for Holocaust og 2. verdenskrig.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2023

af

af

Louise Urban Andersen

d. 21. apr. 2023

Om grupperingerne bag første fase af Hitlers folkedrab. Bogen kan læses af alle med interesse for Holocaust og 2. verdenskrig.

Bogens indledning redegør for katalysatoren for bogen, nemlig forfatterens opdagelse af danskeren "Claes", der var en del af det tyske Ordnungspolizei. Forfatteren forsøger at afdække, hvad der fik Claes til at tilslutte sig et af verdenshistoriens sorteste kapitler: Holocaust. Der gives en definition af Hitlers dødsgrupper, som en overordnet betegnelse for de forskellige grupperinger, der havde til opgave at myrde civile jøder bl.a. i de besatte områder bag Østfronten. Herefter gennemgås de forskellige grupperinger: Einsatzgrupperne, 1. SS-Infanterie-Brigade, Ordnungspolizei, SS-Sturmbrigade Dirlewanger og SS-Kavalerie-Brigade. Bogen afrundes med noter og kilder.

Uhyggeligt brutal og kynisk beskrivelse af Holocaust, og i særdeleshed den første, mere uorganiserede del af folkedrabet bag Østfronten. Simon Schultz van Engeland gør brug af de nyeste kilder og øjenvidneskildringer til at forsøge at forstå, hvilken radikalisering og systematisering, der lå til grund for folkedrabet. Bogen er velegnet til opgaver på gymnasieniveau og opefter.

HolocaustOndskabens ansigter beskriver folkedrabet på de europæiske jøder i perioden 1933-45 og om menneskene, der udførte den systematiserede udryddelse findes Ondskabens ansigterHolocaust beskriver folkedrabet på de europæiske jøder i perioden 1933-45 og om menneskene, der udførte den systematiserede udryddelse findes .


Berlingske tidende

d. 2. apr. 2023

af

af

Bent Blüdnikow

d. 2. apr. 2023