Bøger / faglitteratur

Hjælp dit barn med matematik gennem grundskolen og gymnasiet


Beskrivelse


Denne uundværlige håndbog gennemgår alt, lige fra grundlæggende matematik og kendskab til tallene til mere avanceret geometri og statistik - og får selv de sværeste områder af dettte fag til at fremstå enkle og lettilgængelige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2013

af

af

Søren Brunbech

d. 6. maj 2013

Målet med bogen er at gøre forældre i stand til at hjælpe deres børn med matematiklektierne, fra grundskolen til gymnasiet. Min vurdering er, at forældrene skal have en del forkundskaber for at få hjælp af bogen og at efterspørgslen snarere vil komme fra læsere, der på forhånd har viden om og interesse for matematik.

Carol Vorderman er i Storbritannien kendt for sine populærvidenskabelige tv-programmer, og hun står også bag en online matematikskole, www.themathsfactor.com. Tæt skrevet, i et farvestrålende layout og gennem mange figurer, grafer, tabeller etc. forklarer og demonstrerer bogen matematiske begreber, teknikker og fremgangsmåder. Den er inddelt i afsnittene tal, geometri, trigonometri, algebra, statistik og sandsynlighed, og med stigende sværhedsgrad gennem de enkelte kapitler. Bagest ordforklaringer, og et nyttigt indeks der gør det nemt at orientere sig i teksten.

Forældre til børn i folkeskolen vil have mere gavn af de mere uddybende forklaringer på hvordan man skal gribe hjælpen til sit barn an i Du kan regne med dit barn, 2012. Den lille matematikhjælper, 2012, er god til at forklare metoder og regningsarter på 1. til 6. klasses niveau.

Matematiske begreber og metoder anskueliggjort i grafisk form i et farvestrålende layout. Vil være anvendelig som supplement til matematikundervisningen i folkeskolens ældste klasser og i gymnasiet, men kun i mindre grad som støtte til forældre, der skal hjælpe deres barn.