Bøger / faglitteratur

Hjælp dit ørebarn


Beskrivelse


Om børns ører og øresygdomme og om erfaringerne med alternativ behandling, hvor ikke mindst mælkefri kost spiller en stor rolle.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2010

af

af

Jette Landberg

d. 17. juni 2010

Det kan være meget belastende at have et barn med tilbagevendende mellemørebetændelser. Bogen her henvender sig til disse hårdt plagede forældre, der gentagne gange har søgt behandling indenfor det etablerede system fx i form af dræn.

Per Bennicke er ørelæge med 20 års erfaring fra konsultationen. Han øser her af sin viden, idet vi først får en gennemgang af øret, og hvordan mellemørebetændelse former sig, forløbet af sygdommen, de forskellige typer, og hvad man kan gøre for at forebygge. Ligeledes beskriver han de forskellige gængse behandlingsmetoder som fx dræn i øret. Ernæringsterapeut Marianne Fjordgaard står for kapitlerne om kostens betydning for øre-børn og for immunforsvaret i det hele taget, her især med fokus på komælk. Vi får en grundig beskrivelse af forskellen på intolerance overfor mælk og mælkeallergi, hvordan man kan forsøge at udelukke mælk fra kosten, alternativer hertil, kosttilskud og en lang række opskrifter uden mælk. Den gode effekt illustreres ved to historier om små ørebørn, der er blevet hjulpet ved en kostomlægning.

Per Bennicke har medvirket i bogen Ondt i øret, 2005, af Annelise Jensen, der også beskriver alternativer til drænet, men her især i form af homøopati, zoneterapi osv. Allergi overfor visse madvarer er dog også med, men ikke så grundigt behandlet som her.

Vil blive læst med interesse af forældre til ørebørn, idet man her får en virkelig grundig gennemgang af komælks eventuelle påvirkning og hjælp til at forsøge en kostomlægning.Informationer og udgaver