Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hjælp jeg er en snemand


Beskrivelse


Den onde drillenisse har tryllet Nis om til en snemand, og overtaget hans plads i familien. Nu står han ude i haven, og ser ind på sin familie, og kan ingen ting gøre. Hvordan slipper han væk, inden han smelter?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2017

af

af

Stine Bille

d. 26. jan. 2017

Nis Hviid-Juhl kommer til at ønske, at han altid kan være ude i sneen. Derfor bliver han forvandlet til en snemand? Hans krop kan ikke rokke sig, og han kan ikke tale. Hvad gør han? For 9-11-årige.

"Hjælp jeg er en snemand" er en julegyser. Drengen Nis Hviid-Juhl er enebarn, og bor sammen med sine forældre. De elsker alle vinter, sne og jul. En eftermiddag besøger Nis julemanden og hans drillenisse i det lokale center. Julemanden er dog i meget dårligt humør, og fordi Nis brokker sig, giver julemanden "Julens hjerte" til Nis. Nu er det hans ansvar, at skabe den gode julestemning. Desværre går det galt, og Nis bliver forvandlet til en snemand. I flere uger står han fanget i snemandens krop, imens drillenissen har overtaget hans plads i familien. Mon det lykkes ham at slippe ud af snemanden? Teksten er lix 18, sat med stor typografi og med sort/hvid illustrationer.

En velskrevet humoristisk julegyser. Personerne er troværdige, og man er underholdt fra start til slut. Det at være fanget i en snemands krop, er meget levende og medrivende beskrevet. Illustrationerne er sort/hvide stregtegninger, der fint understøtter den lidt uhyggelige stemningen i historien.

Agent Niss Mann - og den sorte engelBenny og Brian møder Den Sorte Julemand er en anden julehistorie med både lidt gys og nisser, en anden kunne være Benny og Brian møder Den Sorte JulemandAgent Niss Mann - og den sorte engel er en anden julehistorie med både lidt gys og nisser, en anden kunne være .