Bøger / skønlitteratur / noveller

Hjælp, jeg sidder i spjældet!


Beskrivelse


Krimi. Humoristisk beretning om en uforbederlig spøgefugl, der indsættes i et fængsel, hvor fangerne har lavet en tunnel ud til friheden. Og 4 noveller.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Kirstine Nielsen

d. 18. dec. 2018

Hovedpersonen Harry Künt er en ung mand med en umættelig trang til at lave »practical jokes«, og dette fører ham en dag i fængsel på ubestemt tid. Her anbringes han sammen med en rækkekriminelle, og det kan godt være svært for en hæderlig ung mand at begå sig, særlig da han får skylden for alle de numre, der laves i fængslet. Han kommer på hold sammen med de skrappeste fyre, derfra tidligere fanger har købt sig kendskab til en underjordisk tunnel, der går fra et skab i sportslokalet til et hus, der ligger uden for muren. Denne tunnel gør det muligt at gå ud i byen, nårdet passer dem. De kan stjæle, gå på pigesjov m. m. og bogen slutter med, at det også lykkes at lave et godt kup i banken, der ligger over for fængslet, ingen Kan da mistænke nogen, der allerede eri fængsel. Westlake har igen skabt en fantastisk sjov og velskrevet krimi, der må være en oplagt anskaffelse i alle biblioteker.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jørgen Kanding

d. 18. dec. 2018

Denne bog er udgivet i samarbejde med den sikkerhedspolitiske studiegruppe i tilslutning til Det Udenrigspolitiske Selskab i København. Gruppens medlemmer kommer fra politiske partier,pressen, universiteterne, administrationen og forsvaret. Dens stifter er Niels Jørgen Haagerup, som også har skrevet dele af bogen. De enkelte kapitler er bearbejdede foredrag holdt ved et seminarom det sikkerhedspolitiske miljø i sommeren 1976. Bogen er at betragte som et debatindlæg, der tager sit udgangspunkt i strategiske og militære forhold. Blandt emnerne kan nævnes: Den globalemagtbalance. Sovjet og afspændingen. Sovjet og Vesteuropa. USA, Vesteuropa og NATO. Nedrustning og sikkerhed. Præcisionsrevolutionen og de nye våben. Det danske forsvars opgaver. Hvert kapitelfremstår som en selvstændig enhed, men alligevel er der god sammenhæng i bogen, der afsluttes med et temmelig omfattende noteapparat med mange litteraturhenvisninger, også til ikke-oversatsovjetisk litteratur.


Jyllands-posten

d. 21. feb. 1977

af

af

L.

d. 21. feb. 1977


Weekendavisen

d. 22. mar. 1978

af

af

Virtus Schade

d. 22. mar. 1978


Aarhuus stiftstidende

d. 14. feb. 1977

af

af

Henning Sørensen

d. 14. feb. 1977


Aalborg stiftstidende

d. 28. mar. 1977

af

af

Valdemar Hein

d. 28. mar. 1977