Bøger / faglitteratur / samtaler

Hjælp : når livet kommer bag på os


Beskrivelse


af Eva Jørgensen (f. 1963).

De to præster Preben Kok og Bjarne Lenau Henriksen har mange års erfaring som sjælesørgere og forsøger i samtale med bogens forfatter at konfrontere den håbløshed og magtesløshed som rammer når livet og døden kommer bag på os.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2013

af

af

Grethe Lorentzen

d. 27. nov. 2013

Bogen henvender sig mest til de, der vil stifte bekendtskab med to præsters overvejelser om deres rolle som sjælesørgere for personer i krise, hvad enten det drejer sig om dødsfald, alvorlig sygdom eller anden alvorlig livskrise.

Journalisten Eva Jørgensen (f. 1964) er velkendt for sine 2 første bøger om sit personlige sorgarbejde i forbindelse med kærestens sygdom og død, og den seneste, som henvender sig til pårørende til syge. Hvad stiller man op, når sorg og ulykke rammer? Det er dette hun i denne bog spørger de to sjælesørgere og præster Preben Kok (hospitals- og sognepræst) og Bjarne Lanau Henriksen (frivillig fængselspræst og tidligere chef for Kirkens Korshær) om. Skønt titlen antyder hjælp, handler det nu mest om de to præsters forskellige fortolkning af ansvar overfor andre, deres opfattelse af rollen som sjælesørger, samt om deres håndtering af livets grundvilkår, når de samtaler med døende og de afmægtige.

Andre bøger om sorg: Sig farvel : hvad præster ved om sorg, Det ender godt : Johannes Møllehave om døden, og EJs egen: Kære pårørende : kom vel igennem en svær tid, som er henvendt til pårørende til dødeligt syge.

Samtalerne i bogen henvender sig mere til sjælesørgere end de sørgende selv, og som sådan er den interessant læsning. Vi kommer ind bag facaden på to præster, som jævnligt taler med mennesker i krise, og oplever som læser hvor forskelligt de to præster tolker deres rolle som sjælesørgere. De mange læsere af Jørgensens bøger vil også finde vej til denne.


Kristeligt dagblad

d. 19. nov. 2013

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 19. nov. 2013


Sygeplejersken

Årg. 114, nr. 3 (2014)

af

af

Jorit Tellervo

Årg. 114, nr. 3 (2014)