Bøger / skønlitteratur / roman

Hjem, kære hjem


Beskrivelse


Da Michaela kort tid efter at være startet på universitetet møder Ian, mærker hun hurtigt både forelskelse og samhørighed. Begge har dybe ar på sjælen. Kan Michaela lære at stole på kærligheden efter en ungdom med mobning, vold og overgreb?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2015

af

af

Tina Schmidt

d. 1. juli 2015

Om at finde hjem når, ikke bare noget men alt er gået galt i hovedparten af en 18-årig kvindes liv. Primært for unge og voksne kvinder i tyverne.

Da Michaela kort tid efter at være startet på universitetet møder Ian, mærker hun hurtigt både forelskelse og samhørighed, men det er ikke en luftig let og ubekymret forelskelse. Begge har dybe ar på sjælen. Da Michaelas erindringer om sin tidlige ungdom begynder at rulle ind, bliver de hurtigt til en lavine. Mobning, selvmordsforsøg, et anstrengt forhold til sin mor, en fader der slår hende i afmagt, en ekskæreste der slog hende og gentagne svigt, der gør hende ude af stand til at nære tillid og binde sig til Ian. "Hjem, kære hjem" er en fortælling om hvordan man måske med kærlighed og venners hjælp kan overvinde fortiden når flere og flere erindringer om grufuldheder trænger sig på.

Romanen er lang og svingende i kvalitet. Der er en del spring i fortællingen. Sproget er der ikke noget i vejen med, det flyder fint og er egnet til målgruppen.

Denne bog er forfatterens debut. Der findes mange bøger med samme tematik: bearbejdelse af ungdomsusikkerhed, mobning og traumer. Af nyere young adult romaner findes fx Det gør kun ondt en gangFortabt af Peter Krogholm fra 2014 og Tabitha Suzumas FortabtDenne bog er forfatterens debut. Der findes mange bøger med samme tematik: bearbejdelse af ungdomsusikkerhed, mobning og traumer. Af nyere young adult romaner findes fx Det gør kun ondt en gang af Peter Krogholm fra 2014 og Tabitha Suzumas .