Bøger / faglitteratur

Hjem og skole : hvordan skaber man et bedre samarbejde?


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 20. aug. 2008

Da alle elever har ca. 2 forældre, er der langt flere forældre involverede i skolen end både elever og lærere. Derfor har forældrene også umådelig stor indflydelse på og betydning for skolen og dens hverdag. Men hvordan skabes det bedste samarbejde mellem forældre og lærere for at fremme elevernes udbytte af skolegangen? Dette dilemma er udgangspunktet for denne bog, som henvender sig til både lærere, skoleledere og lærerstuderende samtidig med at det tavse flertal, forældrene, også kan have glæde af bogen.

Thomas Nordahl er professor i pædagogik og samtidig også forælder. Dette spændingsfelt er udgangspunktet for denne udgivelse, hvor forskning kombineres med hans egne erfaringer og overvejelser, dog med hovedvægt på forskningsdelen. Budskabet er, at alle forældre er en kæmpe ressource for deres børns udvikling og læring, også de ressourcesvage! Derfor er det vigtigt at inddrage forældrene mest muligt og anvende deres forcer til gavn for eleverne.

Forældresamarbejde er et aktuelt emne, som der udgives en del ny pædagogisk litteratur om. Eksempelvis Professionelt forældresamarbejde, 2007 og Det nye ansvar, 2007.

Interessant og relevant udgivelse som er et positivt indspark i debatten om forældresamarbejde.


Nord nytt

2008, nr. 105

af

af

Karen Ida Dannesboe

2008, nr. 105