Bøger / faglitteratur / erindringer

Hjemad - men ikke hjem : tre vilde år i efterkrigstidens Tyskland


Beskrivelse


Den tysk-fødte forfatters beretter om tiden lige efter 2. verdenskrig, hvor hun vender tilbage til Tyskland efter at havde opholdt sig i England under krigen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 19. apr. 2011

Hjemad - men ikke hjem er andet bind erindringer fra den tyskfødte og dansk bosatte Bergit Forchhammer. Hun beretter med ironi, drive og i højt tempo om sine oplevelser efter 2. verdenskrig, hvor hun vendte tilbage til et sønderslået Tyskland. Bogen vil egne sig fint til ældre læsere og til dem, der interesserer sig for emnet.

Forfatteren har udgivet en bred vifte af romaner m.m. Hun skriver i strakt galop, og man hører om brevcensur, rationering og sortbørshandel. Bogen er illustreret med et blandet udvalg af fotos i lille gengivelse, hvilket er med til at understøtte det biografiske præg. Forsidens foto af en halvt smilende ung kvinde i militæruniform og tidstypisk frisure vil gøre bogen nem at formidle til læsere af erindringer fra krigen.

Der findes mange erindringer fra 2. verdenskrig. Denne er nem at læse og har en indfødt tyskers blik på Tyskland efter at have været i England under krigen, hvilket giver den en fin dobbelthed. Bind et Venligsindet fjende kom helt tilbage i 1988. De kan læses uafhængigt, men med fordel i rækkefølge.

Andet bind erindringer fra den tyskfødte, danskbosiddende forfatter, der skriver om livet i Tyskland lige efter 2. verdenskrigs ophør. En fin lille bog, der giver et interessant indblik i hverdagen for tyskere og udenlandsk militærpersonel, deriblandt forfatteren. Private fotos illustrerer og emnerne er mange. Anvendelig til erindringslæsere. Sælgende forside.


Berlingske tidende

d. 8. apr. 2011

af

af

Bent Blüdnikow

d. 8. apr. 2011