Bøger / skønlitteratur / roman

Hjemløs : krimi


Beskrivelse


To drab og en bortførelse blandt hjemløsemiljøet i Kildeparken i Aalborg må have en sammenhæng, som Rigspolitiets drabstaskforce med Kristian Swane i spidsen tilkaldes for at løse.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2017

af

af

Per Månson

d. 23. feb. 2017

To drab og en bortførelse blandt hjemløsemiljøet i Kildeparken i Aalborg må have en sammenhæng, som Rigspolitiets drabstaskforce med Kristian Swane i spidsen tilkaldes for at løse. For alle yndere af klassiske politiromaner.

I den fjerde bog i serien om Kristian Swane og hans team kaldes de til Aalborg. En hjemløs er blevet myrdet, og det er svært at finde motiv. Snart sker der et andet brutalt drab i miljøet, og ikke mindst da der venter et internationalt topmøde på Hotel Hvide Hus, presses der på for en opklaring. Sideløbende er den tidligere jægersoldat Morten personligt involveret og foretager sine egne undersøgelser. Gradvist kommer både Morten og politiet på sporet af en større sammensværgelse.

Det er godt og solidt håndværk, der stille og metodisk bygger op til en dramatisk afslutning. Absolut i den bedre ende af den danske krimiliga.

I modsætning til de fleste nyere nordiske krimier, spiller opklarernes privatliv næsten ingen rolle, men plotmæssigt kan Jakob Knudsen sammenlignes med både Henning Mankell og Jussi Adler-Olsen.


litteratursiden.dk

d. 20. apr. 2017

af

af

Hanne Guldhammer Møller

d. 20. apr. 2017

Realisme og samfundskritik efter svensk forbillede. Budskabet er sympatisk, men historien efterlader ikke meget til læserens forestillingsevne. I Kildeparken i Aalborg holder de hjemløse til. En af de...


Politiken

d. 18. juni 2017

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 18. juni 2017


Jyllands-posten

d. 26. mar. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 26. mar. 2017