Bøger / faglitteratur / opskrifter

Hjemme-bageriet : opskrifter på skøn hjemmebag for hele familien med inspiration fra vort eget køkken & rejser til dejlige destinationer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2020

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 12. juni 2020

Endnu en vellykket kogebog fra Sif Orellanas hånd, som emmer af hygge, stemning og nærvær - og er fyldt med inspiration til gode bagestunder. For alle, der elsker at bage - særligt for familier.

Bogen er nr. 4 i en ny prisbelønnet serie med 6 temakogebøger med hjemmelavet mad, bagning, kreative sysler, sammenkomster m.v. Idéen med bøgerne er at inspirere til hjemmebag og dejlige stunder med familie og venner. Opskrifterne stammer fra rejser samt venner og bekendte fra ind- og udland. De repræsenterer alle en særlig historie, minde eller følelse. Bogen er bygget op som de andre bøger i serien med en velkomst, tanker om hjemmebageriet og idéer til samme. Herefter følger de udvalgte opskrifter, som primært er bagværk i form af boller eller kage, dog ikke den traditionelle slags. Illustreret.

Virkelig lækker hjemmebag, der er let at lave for forældre med børn eller de største børn alene. Mange familiebagebøger har klassiske opskrifter på kanelsnegle, chokoladekage og boller, men SO tager familiebagningen et niveau op og præsenterer opskrifter på svenske semler, mallorcinsk mandelkage og jordbær-galette - og det er netop her SO's nye temaserie adskiller sig fra andre kogebøger. Lækre og meget delikate billeder, der både giver kage- og rejselyst.

Hvis man kan lide SO's stil, så kan det varmt anbefales at stifte bekendtskab med klassikeren Krudtugler & kanelsnegle, som er en skøn bog at tage med i køkkenet sammen med familien.