Bøger / faglitteratur / opskrifter

Hjemmelavet juleslik


Beskrivelse


Juleslik for sliknørder og andre slikmunde i alle aldre - de mindste skal nok have hjælp. Godterne kan spises hele året og flere opskrifter er veganske.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2021

af

af

Laura Winding

d. 8. okt. 2021

Juleslik for sliknørder og andre slikmunde i alle aldre - de mindste skal nok have hjælp. Godterne kan spises hele året og flere opskrifter er veganske.

Bogen indledes med et afsnit om basisudstyr, ingredienser og chokoladetemperering. Den er inddelt i 6 kapitler med overskrifter som fx "Dem, vi kender fra juleslikskålen" og "Dem, de voksne bedst kan lide". Tre sværhedsgrader er angivet med nissehuer. Hver opskrift indeholder desuden ingrediensliste og vejledning samt info om opbevaring - og fotos. Ingredienser som sukker, citronsyre og vanilje kan købes i et supermarked, imens fx farver og bolsjegrej skal købes i en hobbybutik. Til nogle opskrifter skal bruges udstyr som termometer, silikonemåtte og sprøjtepose. Opskrifterne varierer fra traditionelle småkager og hjemmelavet marcipan til chokoladefudge og abrikosflæsk. Martin Wiese har også skrevet: Hjemmelavet slik.

Alle med en sød tand vil kunne finde favoritter i denne bog, og det er herligt med opskrifter på "ægte" slik, som lakridskonfekt og vingummi - uden tilsætningsstoffer. Lækre billeder, der får mundvandet til at løbe, og mange opskrifter, som det vil være hyggeligt at lave sammen med familie og venner.

Flere julegodter findes i Tobias' julGuf for små & store slikmunde : 24 slags spiselig julepynt (du ikke behøver hænge op) : nemt!. En anden skøn bog med hjemmelavet slik er Guf for små & store slikmundeFlere julegodter findes i Tobias' jul : 24 slags spiselig julepynt (du ikke behøver hænge op) : nemt!. En anden skøn bog med hjemmelavet slik er .