Bøger / skønlitteratur / roman

Hjemsøgt


Beskrivelse


En seriemorder, der lemlæster unge mænd, hærger New York. FBI-agenten Jack og den indtagende, men mystiske psykolog Patrice finder ud af, at morderen - forbavsende nok - er en kvinde.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2001

af

af

Beth Høst

d. 12. mar. 2001

Forfatteren er dansk, ung, debutant, kvinde og har de tunge drenge som Koontz, King og Grisham som sine forbilleder. Bogen handler om en kvindelig seriemorder - eller rettere - den handler om en række bestialske mord på mænd i New York. En FBI-agent sættes på sagen, og en lokal selvrådig kriminalbetjent får snart sine - i øvrigt helt korrekte - ideer om sammenhængen. Hovedfiguren er den unge, smukke kvindelige psykolog, Patrice, og læseren stilles hurtigt over for spørgsmålet om, hvad der mon rør' sig i de mørke dybder af hendes kvindesind? Plottet er upåklageligt skruet sammen, de tv-serie-agtige sceneskift fungerer, og dialogen glider dagligdags og rimeligt ubesværet. Men der er rigeligt med beskrivelser; naturligvis skal Louis Vuitton-tasken og Armani-sættet tjene til at præcisere socialklassen, og nok spiller rekvisitterne og storbyen New York markante roller, men de mange skildringer af den flotte FBI-agent, den smukke psykolog og hendes høje hæle når et mæthedspunkt. Man rives ikke med - det lykkes til gengæld flere steder i afsnittene, hvor man ser verden gennem seriemorderens øjne, her skrives der på intuitionen og ikke glamourbeskrivelserne. Bogen har i øvrigt et pænt udstyr og en flot skrift.


litteratursiden.dk

d. 1. feb. 2003

af

af

Jette S. F. Holst

d. 1. feb. 2003

Annika von Holdt debuterede i 2001 med denne roman, der bestemt må betegnes som både underholdende og elementært spændende. Der er masser af action, og læseren skånes ikke for bloddryppende detaljer. ...


Jyllands-posten

d. 12. juni 2001

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 12. juni 2001