Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Hjemsøgte huse


Beskrivelse


Tre små spøgelseshistorier, hvor humoren er vigtigere end gyset. I Gruborg får Max hjælp af et spøgelse. I Røvers Hvile sørger et spøgelse for at Anne og hendes far får gæster til kroen. Og i Godset Gysely skal et tv-hold forsøge at lave udsendelse med spøgelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ingrid Martlev

2007

Underholdning og læsetræning til børn, der allerede er godt i gang med læsningen.

Bogen i serien Flachs - læs selv indeholder tre korte spøgelseshistorie. I "Gruborg" er Max på overnatningstur til et gammelt slot. Max bliver drillet af Tim og Tom, og de udfordrer ham til at overnatte på slottet. Slotsspøgelset har et problem, idet ingen bliver bange for det. Men Max hjælper spøgelset, som så jager en skræk i livet på Tim og Tom. I "Røvers Hvile", som er en kro, går omsætningen dårligt. Anne vil hjælpe sin far med at finde Gyldne Dirks skat. Men det bliver Gyldne Dirk, der hjælper Anne med at redde skatten fra hr. Trix. Et tv-hold skal lave en udsendelse med spøgelser fra "Godset Gysely". Tv-folkene opdager dog ikke spøgelserne, før de flygter, fordi de ser forfærdelige ud. Det er mere humor end gys i disse tre historier, hvor slutningerne overrasker. Tegningerne , der er lidt gammeldags i deres fortolkning af børn, telte, biler og påklædning illustrerer historierne fint. Mange ord er lydrette og de store sammensatte navneord er delt med delestreg.

Børn kan godt lide spøgelseshistorier, og dem er der ikke mange af for målgruppen.

God bog til læsetræning fra 8 år. Måske forventer læseren mere gys, end disse historier indeholder. Men sjove bøger efterspørges også meget. Derfor god til både skole og fritid.