Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hjerne-æder baby


Beskrivelse


I denne gyser fortæller Bastian den skræmmende historie om sin nye lillesøster, der åbenbart kan "stjæle" andres hjerner. For børn på 9-12 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2021

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 17. dec. 2021

I denne gyser fortæller Bastian den skræmmende historie om sin nye lillesøster, der åbenbart kan "stjæle" andres hjerner. For børn på 9-12 år.

I klubben for "Gys i pyjamas" fortæller drengene hinanden uhyggelige historier i lommelygtens skær. I "Hjerne-æder baby" fortæller Bastian om sin nye lillesøster, og hvordan han opdager, at hun stjæler tankerne fra ham. Han kunne pludselig ikke stoffet til prøven i skolen og fik 00 i stedet for 10, som han plejer. De andre tror ikke rigtig på historien, men Bastian fortæller, hvordan det udviklede sig, at hans søster kunne dræne folks hjerner. Bogen har en stirrende baby på forsiden. I "Dr. Rød" går Alex til lægen. Dr. Rød tager en masse blodprøver på Alex og giver ham noget ulækkert medicin, der lugter som rådne æg, for at styrke hans blod. Dr. Rød er på forsiden med stirrende øjne. Annie Graves er pseudonym for en gruppe irske forfattere. Disse er nr. 10 og 11 i serien.

Uhyggen og de ulækre detaljer er ret underholdende i begge disse små bøger. De er illustreret med små sort/hvide stregtegninger, der fint understøtter gyset. Fortælleformen med jegfortællere gør historierne lidt ekstra uhyggelige. Bøgerne i serien kan læses helt uafhængigt af hinanden.

Uhyggen er på niveau med den i serien "Mareridt", fx DæmonenAlene i huset, men der er mere tekst. Lettere er serien "Hjemsøgt" med fx Alene i huset, som også er ret uhyggeligUhyggen er på niveau med den i serien "Mareridt", fx Dæmonen, men der er mere tekst. Lettere er serien "Hjemsøgt" med fx , som også er ret uhyggelig.