Bøger / faglitteratur

Hjernen er stjernen : dit eneste uerstattelige organ


Beskrivelse


Om hjernens opbygning, karakteristika og historie fra de tidlige tider til i dag. Hjernens vigtigste elementer, myter og facts, fx personligheden, følelser, intelligens og afhængighed gennemgås.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2017

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 29. maj 2017

Populærvidenskabelig bog om hjernen. Hjernens opbygning, karakteristika og historie fra de tidlige tider til i dag, formidlet til den almindelige læser på en overskuelig og humoristisk måde. For alle, der er nysgerrige på krop og psyke.

"Hjernen er stjernen" er skrevet af en yngre norsk læge (f. 1987), der har en doktorgrad i hjerneforskning. I gennem 13 kapitler gennemgås hjernens vigtigste elementer, myter og facts, fx personligheden, følelser, intelligens og afhængighed. Forfatterens søster har illustreret med enkle stregtegninger. Forord af Bente Klarlund Pedersen og nobelprisvinder May-Britt Moser.

Bogen får mange roser med på vejen på både forside og flapper. Den lægger sig fint i strømmen af andre populærvidenskabelige bøger om hjernen og andre organer, der er oppe i tiden. Det ellers svært tilgængelige stof gøres enkelt og beskrives med humor og et glimt i øjet. Man kan læse bogen fra ende til anden, eller nøjes med de kapitler, der har ens særlige interesse. Stikordsregister bagerst i bogen, men kun udvalgte kilder medtaget (listen fylder dog alligevel 13 sider).

Der er kommet flere bøger om hjernen på alment niveau, blandt andre HjernenHjernens nye livHjernestarter, s nye liv eller HjernestarterDer er kommet flere bøger om hjernen på alment niveau, blandt andre Hjernen, eller HjernestarterDer er kommet flere bøger om hjernen på alment niveau, blandt andre Hjernen, Hjernens nye liv eller .


litteratursiden.dk

d. 23. jan. 2018

af

af

Erling Lykke

d. 23. jan. 2018

En veloplagt og underholdende hjernebog i et letforståeligt sprog skrevet af den norske læge og hjerneforsker Kaja Nordengen. Der er inden for de sidste ti år udkommet en stribe af populærvidenskabe...


Weekendavisen

d. 16. juni 2017

af

af

Marta Sørensen

d. 16. juni 2017