Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Hjernen


Beskrivelse


Menneskets hjerne er helt enestående. Hjernen giver eleverne viden om hjernens mange funktioner, dens udvikling, sygdomme i hjernen, og hvordan vi holder hjernen i topform.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2014

af

af

Hans-Christian Uth

d. 11. nov. 2014

Vil du vide noget om, hvordan din hjerne er bygget op og virker, så findes der mange svar i denne bog. Den er især god for 11-14-årige, som læser rimelig godt.

Efter et afsnit med smagsprøver på bogens indhold fortæller den på 21 opslag om forskellige forhold vedrørende hjerner. Der forklares fx om menneskehjernens opbygning, om hvordan nerver, hormoner og hjernen arbejder sammen, om intelligens og om sundhed og sygdom. På alle opslag er der lige meget tekst og billeder. Billederne er farvetegninger og -fotos, og de har alle sammen en lille billedtekst.

Bogen har en del småfejl, men den er ellers fagligt i orden, og den giver et godt overblik over emnet. Den virker spændende og indbydende, og den lægger op til aktivitet og eftertanke. Bogens billeder hjælper med at forstå teksten, og de skaber en god stemning omkring emnet.

Der er fx Dit kontrolapparatKan du tænke dig?!, som både handler om hormoner, hjernen og nervesystemet og Kan du tænke dig?!, som giver svar på en masse spørgsmål om hjernen, som er stillet af børn og ungeDer er fx Dit kontrolapparat, som både handler om hormoner, hjernen og nervesystemet og , som giver svar på en masse spørgsmål om hjernen, som er stillet af børn og unge.