Bøger / faglitteratur

Hjernen : historien om dig


Beskrivelse


Om hjernens aktivitet og dens indflydelse på vores beslutninger, identitet, sanser, præferencer og ønsker.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 2. maj 2017

Hvad sker der i "maskinrummet" i din kraniekasse? En hjerneforsker fortæller hjernehistorier. Til alle, der er interesserede i den menneskelige hjerne.

Netværkene i hjernen summer af aktivitet, men kun lidt af den aktivitet når bevidstheden. Neurolog David Eagleman forsker i den menneskelige hjerne. Han fortæller her om forskningens viden om hjernen, illustreret med historier om patienter og hjerneforsøg, der har gjort forskerne klogere på fx hvordan vi træffer beslutninger, hvordan hjernen oplever verden omkring sig, dens fleksibilitet og plasticitet. Fx demonstrerer han, at syn og hørelse er mulig vha. andre sanser end syns- og høresansen. Bogen, som er baseret på en BBC dokumentarserie, slutter med et kapitel om kunstig intelligens og nogle ord om hvem vi vil være i fremtiden.

Populærvidenskabelig fremstilling og underholdende historier om hjernen, som kan læses af alle. Faktabokse uddyber historierne med videnskabelig information. Dem man kan springe over, hvis man bare gerne vil forundres og underholdes af de velfortalte og let læste fortællinger om den forbløffende hjerne.

David Eagleman har tidligere udgivet InkognitoHjernen, en opdagelsesrejse i hjernens ubevidste. Hjernen fra serien "Tænkepauser" byder også på underholdende og letlæste historier om den menneskelige hjerne. Hjerneforums temabøger fordrer lidt forudvidenDavid Eagleman har tidligere udgivet Inkognito, en opdagelsesrejse i hjernens ubevidste. fra serien "Tænkepauser" byder også på underholdende og letlæste historier om den menneskelige hjerne. Hjerneforums temabøger fordrer lidt forudviden.


litteratursiden.dk

d. 22. maj 2017

af

af

Daniel Boysen

d. 22. maj 2017

Hvordan former livet din hjerne, og hvordan former hjernen dit liv? Bogen om vores vigtige organ er til tider fortænkt og fortærsket, men samtidig interessant og tankevækkende. Det kommer nok ikke som...


Ugeskrift for læger [online]

d. 18. sep. 2017

af

af

Per Lav Madsen

d. 18. sep. 2017