Bøger / faglitteratur

Hjernens nye liv : tarmfloraens forbløffende evne til at helbrede og beskytte din hjerne


Beskrivelse


Hjernens nye liv" er en yderst spændende bog om hjernen - kroppens mest fascinerende organ. Bogen handler dog ikke kun om hjernen i sig selv, men derimod om tarmfloraens forbløffende evne til at helbrede og beskytte din hjerne. Bogen er skrevet af den amerikanske neurolog, David Perlmutter, hvori han beskriver, hvordan tarmens mikroorganismer udvikler sig gennem livet afhængigt af omgivelserne, hvordan de bliver syge og, endeligt, hvordan tarmfloraens sundhedstilstand kan ændre hjernens tilstand til det bedre. Læs "Hjernens nye liv" og bliv klogere på, hvordan du kan styrke din hjerne vha. nemme strategier.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2015

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 22. okt. 2015

Den nyeste forskning indenfor tarmfloraens forbløffende evne til at helbrede og beskytte hjernen. Der er masser af fakta, få og essentielle anbefalinger til sund tarmflora samt lidt opskrifter. Henvender sig både til sundhedspersonale og alment interesserede, der gerne vil opbygge en sund tarmflora.

Bogen indledes med bakteriealarm og risikofaktorer. Derefter er den delt op i tre dele. Første del - Lær dine hundrede trillioner venner at kende - omhandler områder som ild i maven, deprimeret mave, tarmflora og autisme. Anden del - Ballade i bakterieland - handler om fruktose, gluten, antibiotika og andre kemiske produkter. Og tredje del - Vejen til hjernens nye liv - omhandler mikrobiomet og kosttilskud samt syv dages hjernemenuer. Så følger ca. 40 sider med opskrifter, der styrker tarmfloraen og samspillet med hjernen. Efterskriften handler om fremtidsperspektivet. Forfatteren er neurolog og leder indenfor hjerneforskning. Han har tidligere skrevet flere bøger om hjernen. Ingen af hans andre bøger er oversat til dansk. Se mere om ham på www.drperlmutter.com.

Med en omfattende noteliste samt et godt og fyldigt alfabetisk indeks. Teksten er forholdsvis let at læse; dog er det en meget teksttung bog med meget fagsprog og kun et par tabeller til at "bryde" teksten. Interessant læsning, hvor der ikke rigtig findes tilsvarende udgivelser på dansk.

I 2015 er udkommet Tarme med charme, der har fokus på tarmsystemet.


Politiken

d. 27. dec. 2015

af

af

Christian Graugaard

d. 27. dec. 2015