Bøger / faglitteratur

Hjernesmarte børn : styrk dit barns hjerne for livet (og bliv selv klogere)


Beskrivelse


Ideer til at styrke børns evner til at regulere følelser og mestre livet. Med eksempler på en hen-i-mod praksis, med fokus på hvad man gerne vil have børnene til at gøre, fremfor at fortælle dem hvad de ikke må.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2015

af

af

Mette Fersum

d. 19. juni 2015

En bog til forældre der vil styrke deres børn til at være hjernesmarte, dvs. styrke børns evne til at regulere følelser og mestre livet.

A.P. er sociolog, og arbejder med at oversætte hjerneforskning til hverdagssprog. Børn har brug for hjernesmarte voksne, som forstår at hjælp dem til at lære nyt og håndtere forandringer. Bogen handler om at lære en hen-i-mod praksis, med fokus på, hvad man gerne vil have børnene til at gøre, fremfor at fortælle dem hvad de ikke må. Forfatteren giver mange eksempler på dette fra hverdagen med børn i alle aldre. Hun illustrerer vigtigheden af at forældre ikke kører på automatpilot, men reflekterer over egne handlinger. Ligeledes skriver hun om amygdala og hjernens betydning for barnets opvækst, med beskrivelser af hvordan man kan omfortolke hjernen.

Det er lidt uigennmemskueligt om det er hjerneforskning, socialpsykologi eller almen psykologi som er udgangpunkt. For mig er det mest en beskrivelse af en sund psykologisk forståelse for hvordan man som forældre kan opdrage, rumme og styrke børn. Forældre får refleksion til hvordan de kan tackle børns følelser og handlinger. Det er mest en opdragelsesbog. Hjerneforskning og neuropsykologi er sat lidt ud på et sidespor. Det gør den ikke dårlig, for hun øser ud af sin viden gennem eksempler og coaching som alle kan tage ved lære af.

Titler om ændring af mindset og kommunkation med børn er relevante. Litteraturlisten har mange engelske titler, men henviser også til Vær nær.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 16. juni 2015

af

af

Malene Schrøder

d. 16. juni 2015


Politiken

d. 22. mar. 2015

af

af

Svend Brinkmann

d. 22. mar. 2015