Bøger / faglitteratur

Hjernestarter : sådan træner du din hjerne


Beskrivelse


Indføring i at forbedre hukommelsen, øge motivation og blive bedre til at lære nyt. Opdelt i tre afsnit: et seks ugers forsøg med to studerende, der afprøver læringsteknikker ; hjernens funktioner teoretisk set ; præsentation af teknikker og eksempler på læringsmetoder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2017

af

af

Christina Andersen

d. 19. maj 2017

Præcis som muskler vokser eller skrumper hjernen alt efter, hvor meget den bruges. Der findes mange forskellige teknikker til at træne hjernen, så hvis du er motiveret, kan du træne dig klogere. Til læsere med interesse i læring, memorering og teoretisk viden om hvordan hjernen fungerer.

Hjerneforsker Troels Wesenberg Kjær giver en indføring i, hvordan man træner hjernen for at forbedre hukommelsen, øge den generelle motivation og blive bedre til at lære nyt. Bogen er opdelt i tre afsnit. Først gennemgås et seks ugers forsøg med to studerende, hvor de afprøver forskellige læringsteknikker. I andet afsnit gennemgås hjernes funktioner teoretisk, og til slut præsenteres en række teknikker og eksempler på læringsmetoder.

Håndbogens teoretiske afsnit om hjernens opbygning og funktion er grundigt og til læsere, der ikke vil nøjes med at vide, hvordan man træner hjernen, men også hvorfor det virker. Vil man bare gerne have nogle ideer til sin hjernetræning, kan man nøjes med at læse første og sidste afsnit. Det lille forsøg med de to studerende illustrerer meget fint, at vi lærer forskelligt, og at det er vigtigt at finde ud af hvilke læringsstile, der passer os bedst og ikke mindst, hvad der motiverer os.

Forfatteren har tidligere udgivet KnivskarpSådan holder du hjernen i gang, hvor skuespiller Mikael Birkkjær gennemgår et seks ugers træningsforløb for hjernen. indeholder et seks ugers træningsforløb til læseren. Sådan holder du hjernen i gang behandler samme emne med fokus på seniorerForfatteren har tidligere udgivet Knivskarp, hvor skuespiller Mikael Birkkjær gennemgår et seks ugers træningsforløb for hjernen. Knivskarp indeholder et seks ugers træningsforløb til læseren. behandler samme emne med fokus på seniorer.


Ugeskrift for læger [online]

d. 15. maj 2017

af

af

Henning Kirk

d. 15. maj 2017