Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hjerte af pap


Beskrivelse


Sif er 13 år. Hendes forældre er skilt, og hun kan ikke lide farens nye kæreste. Sif er forelsket i klassens nye dreng, men er følelserne gengældt?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jan. 2019

af

af

Mette Balle Christensen

d. 18. jan. 2019

To bøger om Sif på 13 år og hendes hverdag som skilsmissebarn med stedmor og papsøskende, den første forelskelse, venskaber og konfirmationsforberedelser. Til piger mellem 11 og 14 år.

"Hjerte af pap" er første bind i serien om Sif. Sifs forældre er skilt, og hun bor på skift hos far og mor. Hos far bor også Fiona, som er fars kæreste, og hendes to børn. Sif kan ikke lide Fiona, og vil helst have sin far for sig selv. Sif er forelsket i Konrad, men han er mere interesseret i Kashmir. Da Konrad til en fest i klubben kysser Kashmir, bliver Sif sur og vil have hævn. Desværre bliver hendes plan afsløret, og hun må undskylde for at få sine venner igen. "Hvad du ønsker" er andet bind i serien. Sifs konfirmation nærmer sig. Hun vil ikke have fars kæreste Fiona med og udtænker en plan, der skal få far og Fiona til at gå fra hinanden, men det går ikke helt, som hun forestiller sig. Hendes bedste ven, Hjalte, er vokset op uden sin far. Hans største ønske er, at finde sin far, så han kan være med til konfirmationen. Sif beslutter sig for at tage til Præstø sammen med Hjalte for at lede efter hans far.

To gode romaner til piger mellem 11 og 14 år. Mange piger vil kunne nikke genkendende til Sifs liv og tanker.

Serien om Sif minder om Rose-serien af Puk Krogsøe. Første bind i serien hedder Rose og veninderneMig og min papfamilie. En anden god serie om sammenbragte familier er Mig og min papfamilieSerien om Sif minder om Rose-serien af Puk Krogsøe. Første bind i serien hedder Rose og veninderne. En anden god serie om sammenbragte familier er .


litteratursiden.dk

d. 6. maj 2019

af

af

Monica Severin

d. 6. maj 2019

Første del af en ny velskrevet serie for de 11-14 årige skildrer det til tider kaotiske liv som skilsmissebarn i sammenbragte familier. Kristina Aamand skriver som altid rigtig godt og flydende i denn...


Weekendavisen

d. 1. mar. 2019

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 1. mar. 2019


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 4 (2019)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 72, nr. 4 (2019)