Bøger / skønlitteratur / roman

Hjertefejl


Beskrivelse


Lise er forelsket i sin iranske kæreste Kasem, og de har en lille datter. Hun er helt sikker på, at de nok skal få et godt liv, når Kasem stopper med at drikke så meget, når han hjælper til derhjemme og når han holder op med at beskylde hende for utroskab. Kasem tager en fatal beslutning, der kommer til at ændre deres liv for altid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2019

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 18. juni 2019

Lise er forelsket i sin iranske kæreste Kasem, og de har en lille datter. Hun er helt sikker på, at de nok skal få et godt liv, når Kasem stopper med at drikke så meget, når han hjælper til derhjemme og når han holder op med at beskylde hende for utroskab. Kasem tager en fatal beslutning, der kommer til at ændre deres liv for altid. For læsere af socialrealistiske romaner.

Lise, der er sygeplejerske, og Kasem, der er automekaniker, lever i et helt almindeligt godt parforhold, eller det er i hvert fald det Lise fortæller sine venner og familie. For Kasem drikker for meget og han bliver hurtigt sur. Deres lille datter Rosa vil kun være hos sin mor, og Kasem er sikker på, at Lise har vendt barnet mod ham, og at hun er ham utro lige som alle de andre danske kvinder. Over en periode på 6 måneder eskalerer problemerne i deres parforhold og det ender fatalt.

Bogen er fint skrevet, og man bliver fanget ind af teksten, hvor der bygges en thrilleragtig spænding op mod slutningen. Det er en realistisk roman om social kontrol i parforholdet, og beskrivelserne af hvordan Lises grænser langsomt rykkes virker meget troværdige. Det er interessant og vellykket at forfatteren har valgt at belyse parforholdet fra begge sider.

Der findes en del skønlitterære bøger om emnet partnervold, fx Velkommen til mit mareridtKærlighedens lænkerForelskede sig til et mareridtAsyl og Kærlighedens lænker. Bogen er dog også interessant for læsere af romaner som Forelskede sig til et mareridt ; AsylDer findes en del skønlitterære bøger om emnet partnervold, fx Velkommen til mit mareridt og . Bogen er dog også interessant for læsere af romaner som Forelskede sig til et mareridt ; AsylDer findes en del skønlitterære bøger om emnet partnervold, fx Velkommen til mit mareridt og Kærlighedens lænker. Bogen er dog også interessant for læsere af romaner som Forelskede sig til et mareridt ; Asyl.