Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hjerteløs


Beskrivelse


Gyrith har allerede tabt sit hjerte til Balder, men nu mister hun det også helt bogstaveligt. Som sjie kan hun følge Kelt i hans jagt på Balder og i hans søgning efter Fionne. De finder Fionne på et munkekloster, hvor krigermunkene hader kvinder og i særdeleshed sjie.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2014

af

af

Pia Petersen

d. 6. nov. 2014

Gyrith mistede livet da hun blev trukket gennem mosehullet og mister også helt bogstaveligt sit hjerte nede i underverdenen, da hun møder moderen. For unge fra 12 år.

Uden hjerte kan Gyrith følge Kelt op i menneskenes verden, hvor han er på jagt efter Balder, for at slå ham ihjel. Gyrith har en lidt anden dagsorden, da hun håber at få de to sjie-ætlinge til at blive venner, så ingen behøver at dø. De leder også efter Fionne og finder ham i et munkekloster, der er befolket af gale krigermunke. Det er forholdsvis nemt at komme ind i klosterborgen, men temmelig problematisk at komme ud igen. Og hele tiden ligger Freja og hendes forbandelse som en skygge over Gyrith og gør alt mere besværligt.

Det er en fornøjelse at læse denne tredje del af serien "Den grønne ø", idet kendskabet til hovedpersonerne udbygges samtidig med at der introduceres nye og spændende bipersoner og miljøer. Spændingsniveauet fra de to tidligere bøger holdes og der lægges op til en spændende og hæsblæsende afslutning i fjerde og sidste bog. Bøgerne skal læses i rækkefølge.

I denne bog bevæger Gyrith sig fra at være menneskelig til at være mere sjie. Det minder på mange måder om Josefine Ottesens Krystalhjertet og Tamora Pierces "Løvindens sang", hvor stærke kvinder med overnaturlige kræfter også bliver en brik i et større gudespil.


Weekendavisen

d. 12. dec. 2014

af

af

Damian Arguimbau

d. 12. dec. 2014